Potpisali sporazum o suradnji

Sveučilište Sjever i Dječja bolnica Srebrnjak iz Zagreba razmjenjuju znanja i iskustva

Objavljeno: 13.04.2016. 09:01

Foto: Sveučilište Sjever

Rektor Sveučilišta Sjever prof.dr.sc. Marin Milković i ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak dr. sc. Boro Nogalo, dr.med, potpisali su Sporazum o suradnji između dviju institucija.

Sporazum omogućuje razmjenu znanja i iskustava, stručnu i akademsku nastavu na Studiju sestrinstva, uzajamno pružanje znanstvenih, stručnih, poslovnih i organizacijskih usluga radi poboljšanja ukupne efikasnosti i uspješnosti poslovanja.

Također, obuhvaća, razmjenu poslovno relevantnih informacija o mogućnostima unapređivanja međusobnih poslovnih odnosa i suradnje, realizaciju tematskih istraživanja, izradu znanstvenih i stručnih projekata, organizaciju seminara, radionica, okruglih stolova, konferencija i edukativnih programa, okupljanja znanstvenika i stručnjaka različitih specijalnosti te druge oblike poslovne suradnje.

Dječja bolnica Srebrnjak je, po svojem značaju i ulozi, središnja i jedinstvena ustanova za liječenje bolesti dišnog sustava djece i adolescenata u Republici Hrvatskoj.

U svojoj djelatnosti visoko je rangirana bolnica koja djeluje po europskim i svjetskim standardima i to ne samo u pružanju zdravstvene usluge, već i u projektima koji razvijaju biomedicinske znanosti prije svega na području pulmologije, alergologije, imunologije te bronhologije.

 

Komentari