integracija studenata

Sveučilište Sjever i FINA potpisali ugovor o suradnji, evo što to znači za studente

Objavljeno: 16.03.2022. 14:35

Zadnja izmjena: 16.03.2022. 14:35

Rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković i predsjednik Uprave FINE Dražen Čović su u Koprivnici potpisali Sporazum o suradnji, kojem je cilj razmjena znanja i tehnologija, suradnja u nastavnom procesu te procesu integracije studenata na tržište rada.

Suradnja s FINOM otvara brojne mogućnosti za studente Sveučilišta Sjever, poput organizacije terenske nastave i stručne prakse u Fini, definiranja zadataka za izradu njihovih završnih radova, angažiranja studenata putem studentskog servisa na poslovima u FINI, izrade i testiranja prototipa, transfera znanja i tehnologija između partnera, upućivanja gostujućih predavača na Sveučilište Sjever i ostalih aktivnosti.

- Posebno cijenimo što takva institucija, svojim društveno odgovornim poslovanjem, poklanja brigu o razvoju budućih kadrova i razvoju zajednice. Financijska agencija, iako joj je sjedište u Zagrebu, pokušava djelovati i u drugim krajevima, biti prisutna u manjim urbanim sredinama, pokrivajući cijelu Republiku Hrvatsku. Na taj način se zadržavaju postojeći kadrovi u ovoj regiji, doprinosi se njenom razvoju i ostvaruje mogućnost prosperiteta manjih urbanih sredina koje nisu toliko kompetitivne kao naša četiri velika grada - rekao je Milković.

'Želimo disperzirati razvoj iz centra'

Također, u sklopu stručnog studija računarstva i informatike na Sveučilišnom centru Koprivnica obrazovat će se nove generacije IT stručnjaka za FININ razvojni centar u Koprivnici, s mogućnošću zapošljavanja studenata putem studentskog servisa, ugovora o stipendiranju, studentske prakse i slično.

Predsjednik Uprave FINE Čović naglasio je važnost suradnje s akademskom zajednicom. - Nama je interes da razvijamo krajeve u kojima radimo. Mi smo otvoreni za suradnju s akademskom zajednicom, naročito na tehnološkom dijelu, jer smo prije svega tehnološka kompanija kojoj takvi ljudi trebaju, a interes nam je da disperziramo razvoj iz središnjice. Do sada smo otvorili 10 IT centara i ostvarili niz uspješnih suradnji, a ovo je početak nove - rekao je.

Komentari