Habuš danas predao ključeve rektoru

Sveučilištu Sjever nova zgrada u Križanićevoj - uskoro otvaranje čak šest diplomskih studija?

Objavljeno: 29.06.2016. 11:12

Zadnja izmjena: 29.06.2016. 11:41

Sveučilište Sjever dobilo je novu zgradu u Križanićevoj ulici. Danas, 29. lipnja, varaždinski gradonačelnik Habuš predao je ključeve bivše vojarne površine 581 m2 rektoru Sveučilišta Sjever Marinu Milkoviću.

– Ovo je treći objekt koji Sveučilište Sjever preuzima od Grada Varaždina. Odluka o dodjeli uslijedila je prije oko dvije godine, ali se trebalo riješiti financiranje i obnova, kao i premještanje udruga u drugi objekt. Zgrada će se koristiti za nastavu i istraživački rad, a obnovu financira Fond za zaštitu okoliša. – rekao je tom prilikom rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković.

Obnova tako počinje za otprilike dva tjedna, spomenuo je Milković, istaknuvši kako je 13. lipnja raspisan postupak javne nabave za uređenje unutrašnjosti zgrade, što znači da će do početka zimskog semetra sljedeće akademske godine, kako je rekao rektor Sveučilišta, zgrada biti u funkciji.

– U gradu Varaždinu danas imamo dvije investicije koje idu isključivo na ruku studentima – obnova objekata Sveučilišta Sjever i novi studentski dom. – rekao je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, napomenuvši kako će grad urediti park u blizini nove zgrade Sveučilišta.

U ovoj zgradi planiraju se smjestiti dva studijska programa – Proizvodno strojarstvo i Graditeljstvo. Milković je istaknuo i kako je Sveučilište Državnom uredu za upravljenje državnom imovinom podnijelo zahtjev za dodjelom vojarne u Optujskoj, u kojoj se planira otvoriti šest diplomskih studijskih programa.

Komentari