HNS - SREDIŠTE SJEVER

Svi su podržali inicijativu za ostankom 3. HNL Sjever

Objavljeno: 09.06.2020. 15:21

Zadnja izmjena: 09.06.2020. 15:29

U Varaždinu su se sastali predstavnici HNS - Regije Sjever kako bi zaključili sezonu u 3. HNL Sjever i raspravili prijedlog novog sustava natjecanja.

Najprije je prihvaćeno izvješće Povjerenika za natjecanje u 3. HNL Sjever, koja je zaključena, a kao pobjednik za sezonu 2019/20. proglašena je ekipa Mladosti iz Ždralova. Oni su iskazali želju za ulazak u 2. HNL te je u tijeku proces licenciranja.

Svi ostali sudionici 3. HNL Sjever izrazili su želju za nastupom u toj ligi i sljedeće sezone, a ispadanja iz lige ove sezone nema. Svi oni koji još nisu prošli licenciranje u prvoj fazi, koja je završila jučer, moći će ispraviti nedostatke do 21. lipnja. Vodstvo natjecanja u 3. HNL Sjever ostaje u Varaždinu.

Raspravljalo se i o prijedlogu novog sustava natjecanja, koji je predložio HNS.

- Prijedlog je da se ponovo vrate tri 3. HNL, što znači da bi regija Sjever ponovo bila spojena sa Slavonijom. Predstavnici nogometne regije Sjever zauzeli su stav da se zadrži 3. HNL Sjever do konačnog rješenja jedinstvene treće lige, u budućnosti, rekao je predsjednik ŽNS Varaždin Nenad Horvatić.

U Izvršnom odboru HNS-a ova regija ima pet članova i svih pet podržat će inicijativu za ostankom 3. HNL Sjever.

 

Komentari