senzibilizacija javnosti

FOTO: U varaždinskoj bolnici obilježen Svjetski dan bolesnika - pogledajte

U varaždinskoj općoj bolnici obilježava se Svjetski dan bolesnika, a osnovni cilj je senzibilizacija javnosti za potrebe bolesnika, ali i zahvala svima koji vode brigu o oboljelim.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.02.2020. 10:09

Zadnja izmjena: 11.02.2020. 10:10

Foto: Luka Šalamun

U varaždinskoj općoj bolnici obilježava se Svjetski dan bolesnika, a osnovni cilj je senzibilizacija javnosti za potrebe bolesnika, ali i zahvala svima koji vode brigu o oboljelim.

Obilježavanju i proslavi Svjetskog dana bolesnika pridružili su se i učenici Srednje škole u Maruševcu s pravom javnosti, buduće medicinske sestre i tehničari, koji su u predvorju Službe za kirurške bolesti bolesnicima mjerili krvni tlak i razinu šećera u krvi.

Uz akciju dobrovoljnog darivanja krvi u OB Varaždin, u obilježavanje Svjetskog dana bolesnika uključit će se i djelatnici Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, te volonteri tamošnje Udruge za palijativnu pomoć „Srce“, koji će zajedno s bolesnicima sudjelovati na svetoj misi, a koju će u bolničkoj kapeli služiti župnik fra Nikola Šantek, OFM,Con.

U Službi za plućne bolesti i TBC u Klenovniku dana 16.02.2020. godine u 15:30 sati već tradicionalno služit će se sveta misa koju će ove godine predvoditi generalni vikar Varaždinske biskupije mons. Antun Perčić u suslavlju s vlč. Josip Jagarčec, župnikom Župe Presvetog Trojstva iz Klenovnika koji bolesnicima svojim prisustvom i molitvom olakšava bolničke dane, pruža duhovnu potporu i daje snagu za ozdravljenje. Nakon mise Udruga oboljelih i liječenih od karcinoma pluća“ Kaj sad“ i Služba za plućne bolesti i TBC Klenovnik, kao suorganizator, u Velikoj dvorani dvorca Drašković organiziraju humanitarni koncert.

 

Komentari