darujmo krv našim bolesnicima

SVJETSKI DAN BOLESNIKA: HUMS poziva: Medicinske sestre i tehničari da daruju krv bolesnicima

Objavljeno: 11.02.2019. 09:11

Zadnja izmjena: 11.02.2019. 09:20

Hrvatska udruga medicinskih sestara tradicionalno obilježava Svjetski dan bolesnika, te će se povodom toga održati akcija darivanja krvi Medicinske sestre i tehničari - darujmo krv našim bolesnicima.

Povodom ovogodišnjeg Svjetskog dana bolesnika Opća bolnica Varaždin se pridružuje obilježavanju toga dana kojeg je utemeljio Papa Ivan Pavao II 1992. godine. Time se želi potaknuti članove Udruge kao i sve zainteresirane medicinske sestre i tehničare, ali i učenike Medicinske škole iz Varaždina i iz Maruševca na dobrovoljno darivanje krvi.

Na taj način doprinosi se ostvarivanju brzog, kvalitetnog i sigurnog liječenja bolesnika. U suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu i voditeljicom odjela Gordanom Jaklin specijalistica transfuziolog. Na Svjetski dan bolesnika, danas će medicinske sestre i tehničari moći darovati krv na odjelu transfuzije od 9 sati, a učenici medicinskih škola će mjeriti krvni tlak i šećer u krvi.

U Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb u Novom Marofu danas će u 13 sati biti zajednička misa koju će služiti pater Nikola Šantek u bolničkoj kapelici za bolesnike koje će pratiti medicinske sestre.

U Službi za plućne bolesti i TBC Klenovnik 17.02. 2019. godine u 15:30 sati doći će Varaždinski biskup monsinjor Josip Mrzljak koji će posjetiti bolesnike zajedno s osobljem i tradicionalno služiti svetu misu u bolničkoj kapelici.

Komentari