Bolest s tisuću lica

Svjetski dan multiple skleroze obilježen u Varaždinskoj županiji: 'Budimo društvo s više empatije'

Objavljeno: 28.05.2024. 17:40

Zadnja izmjena: 28.05.2024. 18:12

Kampanjom 'Ja sam više od MS-a!' obilježen je Svjetski dan multiple skleroze u Varaždinskoj županiji, a sve s ciljem osvješćivanja javnosti o toj kroničnoj i neizlječivoj upalnoj bolesti središnjeg živčanog sustava.

Obilježavanje su podržali Silvija Zagorec, zamjenica župana Varaždinske županije, Neven Bosilj, gradonačelnik Grada Varaždina, Spomenka Kiđemet-Piskač predsjednica Savjeta za zdravlje Varaždinske županije, Andreja Bovek, zamjenica pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina te mnogi drugi.

-Svi znamo da je MS bolest s tisuću lica i upravo je cilj ove akcije osvijestiti i informirati javnost. Iznimno je važna edukacija kako oboljelih, tako i šire javnosti te je bitno znati pružiti pravu podršku. Također, jedan zajednički cilj ove akcije, a i svih akcija koje provodimo je da postanemo društvo s više empatije, društvo s višom razinom razumijevanja i društvo koje je uključivo – rekla je zamjenica Zagorec.

Prema posljednjim podacima, u Hrvatskoj je gotovo 8 tisuća oboljelih od multiple skleroze, a kako je kazala Kiđemet-Piskač,samo na liječenju u varaždinskoj bolnici ima više od 250 pacijenata.

-Budite pozitivni i nemojte odustati – riječi su 21-godišnjeg Vida Pongraca koji je sa 18 godina službeno dobio dijagnozu da boluje od multiple skleroze.

Komentari