situacija se sredila...

''Svugdje je kaos. Klizišta, odroni, nanosi pijeska i blata, zatvorene ceste'' - nevrijeme najviše štete napravilo u Lepoglavi

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.06.2018. 17:59

Zadnja izmjena: 09.06.2018. 17:59

Već smo jutros objavili kako je jučerašnje nevrijeme donijelo probleme diljem županije, a čini se kako je najgore bilo u Lepoglavi gdje su se vatrogasci cijelu noć borili s poplavama, a zbog rušenja drveća na prometnicu Žarovnica – Višnjica na neko je vrijeme bio onemogućen promet tom cestom.

Prema informacijama iz DUZS-a, poplavljeno je nekoliko podrumskih prostorija u stambenim objektima, a poplavljene su i ulice u Lepoglavi i okolici. 

- Do 3 ujutro smo koordinirali žurne službe da najkritičnije lokacije saniramo – zato ste čuli sirenu par puta, vidjeli bagere i kamione te osluškivali jel' još pada ili ne. Svugdje je kaos. Ne znam gdje da počnem… Klizišta, odroni, nanosi pijeska i blata, zatvorene ceste… Najgore je ipak bilo u Vulišincu gdje je poplavilo dobar dio obiteljske kuće.- napisao je ujutro na svojem Facebook profilu zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač koji dodaje kako je glavnina posla ipak napravljena te kako će se opseg štete znati za par dana. 

- Vece zahvate na županijskim cestama rješava PZC, a naše službe, vatrogasci i sami građani su manje-više većinu toga sredili - rekao nam je dogradonačelnik Lepoglave.

Gradonačelnik Marijan Škvarić je pak na Facebooku zahvalio građanima na strpljenju te poručio kako čine sve da u što bržem roku saniraju štetu. 

 

 

 

Komentari