T7 VIS: Naši ugovori s Gradom su pravovaljani i zakoniti

Objavljeno: 07.10.2011. 09:19

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Iz tvrkte T7 VIS dobili smo očitovanje na mišljenje odvjetničkog društva Vidović & Vidović koje je Grad Varaždin angažirao da provjere zakonitost ugovora koje je Grad potpisao sa tvrtkom T7 VIS, a vezano uz intervetni odvoz i zbrinjavanja komunalnog otpada.

Podsjetimo, odvjetničko društvo Vidović & Vidović utvrdilo je da su ugovori između Grada Varaždina i tvrtke T7 VIS vezano uz MBO nedvojbeno ništetni, odnosno kako je temeljna pobuda tih ugovora protivna zakonu i moralnim društvenim normama.

>> Odvjetnici Grada: Ugovori za MBO su nedvojbeno ništetni!

Tvrtka T7 VIS obratila nam se priopćenjem u kojem tvrde da su ugovori između Grada Varaždina i tvrtke T7 VIS sklopljeni sukladno svim pravnim i zakonskim pravilima i propisima.

Kao prilog za svoje tvrdnje prilažu mišljenje odvjetničkog ureda Porobija i Špoljarić te odvjetnice Maje Tkalčec po čijoj  je pravnoj ekspertizi u ugovorima sve po zakonu.

Priopćenje tvrtke T7 VIS donosimo u cijelosti:

Ugovori između Grada Varaždina i tvrtke T7 VIS sklopljeni su sukladno svim pravnim i zakonskim pravilima i propisima! Tvrdnje  Odvjetničkog ureda Vidović & Vidović paušalne su i neutemeljene, ali i  krajnje nekorektne prema ostalim kolegama pravnicima koji su sudjelovali u potpisivanju ugovora između grada Varaždina  i tvrtke T7 VIS oko zbrinjavanja otpada u MBO tvornici.

Osim toga, Gradsko vijeće je nedavno ponovno prihvatilo sve ugovore koje je Grad potpisao s tvrtkom T7 VIS i tvornica MBO za zbrinjavanje baliranog otpada može sutra početi s radom ukoliko Grad odradi svoj dio poslova koji se tiču prateće infrastrukture. Nažalost, očito je da gradskim  vlastima  ekološka bomba od 100 tisuća tona baliranog smeća  nije problem.

Pozivamo sve medije da dođu  u Varaždin i na licu mjesta se uvjere u stanje na odlagalištu gdje je na ulazu u Varaždin deponirana ekološka bomba od 100 tisuća tona baliranog smeća. Neposredno pored tog smeća je potpuno dovršena tvornica za njegovu obradu -  tehnološko čudo  jedino ovakve vrste u Hrvatskoj.

Tvrtka  T7 VIS je dosada uložila preko 180 miljuna kuna u ovu tvornicu i ona je spremna početi s radom. Opstrukcije nekih političkih opcija u gradu, prije svega HNS, koji je  i prijavio USKOK-u navodne nezakonitosti oko zamjene zemljišta i ugovora  s T7 VIS-om, nisu izraz nikakve brige za dobrobit građana, već samo brige za  interese  njihova čelnika Radimira Čačića koji je kad je bio na čelu Varaždinske županije i  sam htio  ući u posao sa otpadom, no po mnogo višoj cijeni od ove.

Mišljenju pak Odvjetničkog ureda Vidović & Vidović koji naknadno propituje tuđe pravne poslove, suprostavljamo mišljenja odvjetnice Maje Špoljarić u ime Odvjetničkog društva Porobija i Špoljarić d.o.o. i odvjetnice Maje Tkalčec, koje su dale dijametralno suprotno viđenje predmetnih ugovora i po čijoj  je pravnoj ekspertizi u ugovorima sve po zakonu.

Osim toga, bilo koji prijepor  između dviju ugovornih strana rješava se na sudu, a odvjetnička mišljenja se ondje pokazuju kao relevantna ili promašena. Uvjereni smo da do sudskog epiloga neće doći i da će Grad i Tvrtka T7 naći zajednički interes na korist svih građana,  a u cilju rješavanja ekološke bombe koja je svakodnevna i očigledna opasnost za sve u Varaždinu i nihovoj okolici.

Komentari