GIMNASTIČKI KLUB VINDIJA

Tamara Artić i mlade varaždinske ritmičarke uspješno nastupile u Sloveniji

Objavljeno: 28.11.2018. 10:41

Zadnja izmjena: 28.11.2018. 10:42

Tamara Artić vrlo je uspješno nastupila u FIG dijelu natjecanja za juniorke i seniorke A programa 20th Slovenian Challenge u Ljubljani, osvojivši dvije srebrne medalje u višeboju i finalu s čunjevima te izborila i sva ostala finala. Ostale članice GK Vindija, koje su nastupile u mlađim uzrastnim kategorijama A programa i u B programu također su bile vrlo uspješne. 

Prvi dan nastupile su kadetkinje A programa Lara Domislović i Elena Košćak te su u konkurenciji 13 djevojaka iz šest zemalja vježbajući svaka s po tri rekvizita po izboru ostvarile slijedeće rezultate: Domislović je bila 1. s vijačom i obručem te 4. s čunjevima, a Košćak 4. s obručem, 6. s loptom i 10. s čunjevima.

Drugi dan natjecanje je nastavljeno B programom i tu su Vindijke osvojile dvije medalje. Sara Crnčec, kadetkinja 2006. godišta osvojila je 2. mjesto u vježbanju s obručem, a Leona Pretković, juniorka 2004. godište bila je uvjerljivo najbolja među 12 natjecateljica i osvojila 1. mjesto s obručem.

Natjecanje je nastavljeno nastupima najmlađih natjecateljki u A programu koje su sve nastupale s vježbama bez rekvizita. Vindiju su predstavljale Paulina Tomašković u kategoriji ml.kadetkinja 2009. godišta koja je unatoč manjim greškama osvojila 1. mjesto u konkurenciji 12 djevojčica iz pet zemalja te po prvi puta Laura Tomašković u kategoriji ml.kadetkinja 2010. godište koja je osvojila 11. mjesto.

U kategoriji MINI, djevojčica rođenih 2011. godine za Vindiju su nastupile Lucija Barbir i Eva Kocijan koje su svoj prvi nastup završile na 7. i 8. mjestu.

Ritmičarkama Vindije predstoji još jedan nastup na 13. međunarodnom božićnom turniru u Zagrebu, nakon toga nastupi i na završnom klupskom natjecanju koje će se održati u dvorani Srednjoškolac 20. prosinca s početkom u 18,00 sati. 

Komentari