Ritmičarke GK Vindije vrlo uspješno su sudjelovale na 28. pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Hrvatske u ritmičkoj gimnastici za najteži, A program odražanom proteklog vikenda u Osijeku.

Izvršni organizator natjecanja bio je KRSG Rondo Osijek koji ove godine obilježava 25 godina postojanja ritmičke gimnastike u Osijeku, a nastupilo je 67 ritmičarki iz 12 hrvatskih klubova.

Iako malobrojna, delegacija GK Vindija bila je među najuspješnijima. Vindiju su predstavljale juniorke Tamara Artić i Lara Domislović i mlađa kadetkinja Paulina Tomašković u pratnji svoje trenerice Anamarije Želimorski Pavić te sutkinja Maje Selak, ujedno predsjednice Tehničkog odbora ritmičke gimnastike Hrvatskog gimnastičkog saveza i Sanje Žganec-Levanić.

Juniorke su nastupile vrlo dobro i osvojile sve moguće naslove prvakinja Hrvatske pojedinačno i ekipno. Tamara Artić nastupala je sa četiri rekvizita, vijačom, loptom, čunjevima i trakom i osvojila četiri zlatne medalje. Odličan je bio nastup s loptom za koji je Tamara osvojila visoku ocjenu 17.450 i vrlo dobar nastup po prvi puta sa novom vježbom s čunjevima za koji je dobila također visoku ocjenu 17.100.

Bez seniorki

Lara Domislović nastupala je sa svih pet rekvizita te osvojila naslov prvakinje Hrvatske s obručem, s vijačom je bila vrlo dobra 3., s čunjevima je osvojila 5. mjesto, s trakom 8. mjesto, a s loptom 16. mjesto. Ukupno je nastupilo 17 juniorki i čak 6 ekipa juniorki. Vindijke su osvojile 1. mjesto sa gotovo 10 bodova prednosti pred 2. ekipom GK Aura iz Zagreba te 19 bodova prednosti pred 3. ekipom KRG Leda Zagreb.

Paulina Tomašković, mlađa kadetkinja nastupala je u tri discipline u konkurenciji 20 mlađih kadetkinja. S rekvizitima vijačom i obručem osvojila je zlatne medalje, a u vježbi bez rekvizita za 0,05 bodova osvojila je 2. mjesto iza predstavnice kluba domaćina, Petre Crljenić.

U kategoriji seniorki i kadetkinja GK Vindija ove godine nije imao predstavnica. Najuspješnija u kategoriji seniorki bila je Laura Božić iz GK Aura Zagreb s tri osvojena naslova prvakinje Hrvatske, a GK Aura ujedno je bio najuspješniji klub u seniorskoj kategoriji.

U kategoriji kadetkinja nastupilo je 19 kadetkinja, a najuspješnija je bila Iva Janjić iz KRSG Rondo Osijek s tri3 osvojena naslova prvakinje Hrvatske, a po jedan su osvojile Petra Belević iz KRSG Poreč i Kala Krpan iz KRG Leda Zagreb.

Vindijkama predstoje još dva ili tri međunarodna natjecanja do kraja godine, s naglaskom priprema za iduću sezonu kada će Tamara Artić prijeći u seniorsku kategoriju. 

Ključne riječi: gimnastika, gk vindija, sport,

Komentari

25.10.2019. 15:19h Zadnja izmjena: 25.10.2019. 15:27