NATJECANJA

Tamburaši VFA i KUD-a “Klaruš” Maruševec ovog vikenda na 27. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava

Objavljeno: 13.11.2020. 18:37

Zadnja izmjena: 13.11.2020. 18:57

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a “Preporod” Dugo Selo i HDS ZAMP-a, putem Facebook stranice HSK-a 14. i 15. studenoga s početkom u 18 sati bit će održan 27. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava.

Na njemu će se natjecati 18 tamburaških orkestara i sastava, izabranih od strane selektora na temelju evaluacije video snimaka prijavljenih programa i jedine održane županijske smotre tamburaških ansambala ZAKUD-a Karlovačke županije.

Varaždinsku županiju na Susretu će predstavljati Tamburaški sastav Varaždinskog folklornog ansambla u kategoriji folklornih sastava te Tamburaški sastav KUD-a “Klaruš” iz Maruševca u kategoriji koncertnih sastava.

Tamburaški sastav KUD-a “Klaruš” Maruševec djeluje od samog osnivanja društva 1998. godine. Osim što samostalno nastupa na županijskim smotrama, tamburaški sastav nastupa uz folklornu i pjevačku sekciju društva. U sklopu udruge djeluje i škola tambure koja okuplja djecu školske dobi. Voditelj sekcije je Franjo Plantak.

Tamburaški sastavi Varaždinskog folklornog ansambla i KUD-a “Klaruš” odabrani su između 31 prijavljenog tamburaškog orkestra i sastava iz 10 hrvatskih županija. Natjecateljski nastupi tamburaških sastava na rasporedu su u nedjelju, 15. studenoga u 18 sati. “Klaruš” je prvi u programi, dok će VFA zatvoriti smotru.

 

Komentari