OPĆINA PETRIJANEC

Tamburaški sastav KUD-a Petrijanec predložen za Državnu smotru

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.10.2022. 11:03

Zadnja izmjena: 04.10.2022. 11:09

U organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije i KUD-a “Klaruš” Maruševec održana je 15. Županijska smotra tamburaških orkestara i sastava Varaždinske županije. Smotra se održala u nedjelju, 25. rujna, u Domu kulture Maruševec.

Prema stručnom mišljenju selektora mr. art. Veljka Valentina Škorvage za Državnu smotru predloženi su Tamburaški sastav KUD-a Petrijanec u kategoriji koncertnih sastava te Tamburaški sastav Varaždinskog folklornog ansambla i Folklorni orkestar KUD-a „MAK“ Trnovec u kategoriji folklornih sastava.

Tamburaški sastav KUD-a Petrijanec broji 11 članova. Od 2012.godine djeluju pod stručnim ravnanjem gospodina Franje Plantaka koji je svojim znanjem i izuzetnom profesionalnošću podigao razinu kvalitete sastava na viši nivo. Brojni nastupi i redovite probe rezultirali su njihovim već trećim plasmanom na Državnu smotru ( 2015., 2017.,2022.) Sastav se predstavio sa dvije skladbe: „Pjesma bez riječi“, J. Canić te „Tempa“, J. Njikoš.

- Čestitke našem talentiranom tamburaškom sastavu KUD-a Petrijanec i njihovom voditelju Franji Plantaku na plasmanu na Državnu smotru. Budite i na Državnoj smotri uporni i puni samopouzdanja. U zadnjih nekoliko godina plasirali ste se čak tri puta na Državnu smotru što govori da imamo kontinuitet i stalan uspjeh u našem KUD-u. Zahvaljujem našem voditelju Franji Plantaku! – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Komentari