OŠ SRAČINEC

Tečaj za nastavnike likovne kulture u Alpama

Objavljeno: 30.04.2022. 17:59

Zadnja izmjena: 30.04.2022. 18:01

Tijekom proljetnih praznika, od 18. do 21. travnja 2022. godine, u sklopu KA1 projekta S.T.A.R.T. - Successful Teachers Achievement Ready Teachers nastavnica likovne kulture OŠ Sračinec Dora Bakek sudjelovala je na tečaju "Art experiences in the mountain area".

Tečaj je održan u pitoresknom gradiću St. Johann im Pongau, koji se nalazi u srcu austrijskih Alpa. O ljepoti krajolika već dovoljno govori sama činjenica da su ti alpski predjeli poslužili kao kulisa za snimanje brojnih filmova, od kojih je svakako poznatiji „Moje pjesme, moji snovi“, a isti inspiriraju i polaznike tečaja na stvaranje kreativnih radova.

Tečaj je zamišljen kao mogućnost da polaznici, tj. nastavnici, okruženi impresivnim planinama i beskrajnim pašnjacima, stvaraju svoja likovna djela u tehnikama po izboru – crtanje, slikanje, kiparstvo, grafika ili land art. Polaznici mogu koristiti sav dostupni materijal te birati vrijeme i mjesto rada – unutar Art chaleta, odnosno planinske kuće i ateljea ili na otvorenom.

Nastavnica Bakek izabrala je rad u grafičkom ateljeu, u tehnici drvoreza. Prvog dana, organizatori tečaja Paul i Magdalena Stadler upoznali su ih s procesom otiskivanja na grafičkoj preši iz doba Jugendstila.

Tijekom ostalih dana boravka u Art chaletu, izradila je desetak grafičkih otisaka u tehnici drvoreza i kolaža. 

Osim umjetničkog rada organiziran je i izlet u Salzburg, šarmantni grad ponajviše poznat kao rodno mjesto Wolfganga Amadeusa Mozarta te po nezaobilaznim Mozart kuglama.

Na samom kraju tečaja prezentirali su svoje radove, te su im podijeljeni certifikati o sudjelovanju, čime su zaokružili ovu likovno-umjetničku priču u Alpama.

Komentari