Tehnički glasnik VELV-a ušao u ‘EBSCOhost Academic Search Complete’ bazu časopisa

Piše: eVz / Velv.hr

Objavljeno: 20.02.2013. 18:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: -

Tehnički glasnik, znanstveno stručni časopis Veleučilišta u Varaždinu ušao je u EBSCOhost Academic Search Complete bazu časopisa, objavljeno je na stranicama VELV-a.

Riječ je o multidisciplinarnoj bazi publikacija koja sadrži više od 8500 periodika s punim tekstom, uključujući više od 7300 recenziranih časopisa.

Osim punog teksta, u bazi se može naći i indeksiranje i sažeci za više od 12 500 časopisa i ukupno više od 13 200 publikacija, uključujući monografije, izvješća i slično.

Baza podataka sadrži PDF dokumente sa sadržajem koji potječe čak iz 1887. Većinu je teksta moguće pretraživati u PDF-u, a dostupne su i pretražive reference za više od 1400 časopisa.

Časopis je besplatan i trenutno izlazi dvaput godišnje, a objavljuje stručne i znanstvene radove koji proizlaze prije svega iz aktivnosti zaposlenika i studenata Veleučilišta, različitih većih projekata, magistarskih i doktorskih radova, kao i projekata vezanih uz suradnju s gospodarstvom.

Časopis je, također, u postupku ulaska u SCOPUS bazu podataka. U planu je u idućih nekoliko godina podići broj izdanja na tri do četiri godišnje, povećati udio znanstvenih radova, ali i uključiti još više studenata, kao i gospodarskih subjekata, za suradnju u časopisu te pojačati međunarodno uredništvo časopisa i udio radova na engleskom jeziku.

Sve dosadašnje brojeve Tehničkih glasnika moguće je vidjeti na Portalu znanstvenih časopisa Republike Hrvatske (HRČAK).

Komentari