Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić sa suradnicima obišao je veliko radilište u Cvjetnoj ulici u Margečanu, u kojoj su prošlog tjedna počeli opsežni radovi na sanaciji velikog klizišta uz nerazvrstanu cestu u gradskom vlasništvu. 

Riječ je inače o starom klizištu koje je na sanaciju čekalo niz godina. Međutim, kako je riječ o stambenoj zoni i dionici kojom se odvija aktivan promet, a klizište na najstrmijem dijelu ugrozilo je cestu (koja je popucala) i zaprijetilo odronjavanjem, sanacija je bila neophodna. Vrijednost radova u Margečanu je 311 tisuća kuna, dok će sanacija velikog i opasnog klizišta u Gačicama (koje je, uz cestu, ugrozilo i stambeni objekt) biti zahtjevnija i stajat će oko 434.500 kuna.

Kako je rečeno, klizište je veliko i radovi se sa četiri teška stroja obavljaju na klizišnoj lokaciji dugoj stotinjak metara. Najprije će se urediti odvodnja, a klizište će biti sanirano sustavom radova „po etažama“,  uz navoz i zbijanje šljunka.

- Ove godine bit će sanirana tri velika klizišta na području grada Ivanca ukupne vrijednosti preko 2 milijuna kuna. Uz Margečan i Gačice, u planu je i sanacija velikog klizišta u Salinovcu, na nerazvrstanoj  cesti prema Šatornjaku, čija je procijenjena vrijednost veća od milijun kuna - rekao je gradonačelnik Milorad Batinić.  Što se tiče daljnjih radova, nakon završetka sanacije u Margečanu uslijedit će radovi u Gačicama, dok se za sanaciju klizišta u Salinovcu priprema raspisivanje postupka javne nabave.

Ključne riječi: ivanec, Ivanec, radovi, sanacija,

Komentari

04.04.2019. 09:54h Zadnja izmjena: 04.04.2019. 09:55