Nakon odličnog početaka sezone u zimskom triatlonu, Masterschaften-iceman-2019 i AAT cup Lignano gdje je Pichelr osvojio prva mjesta u svojoj kategoriji, matični klub HSV ga je prijavio i na Hat-tri/ck/atlon utrku poznatu u Austriji kao Wörthersee Hero. 

Prvo je trebao istrčati 10 km po ulicama starog grada Klagenfurta, to je bio kolokvij za sljedeće dvije trke. Imao je protivnika u kamenitoj podlozi i ozlijeđenom koljenu pri padu sa bicikla. Od 474 zauzeo 349 mjesto kao četvrti najstariji trkač. Za naslov treba još dodati nastavak na jezeru  Wörthersee - Strandbad Klagenfurt gdje su održane završne trke u disciplinama  Swim & Run prema Gundesen pravilu i olimpijski triatlon. 

Festival multisporta počeo je sa Swin & Run trkom, glavna trka olimpijski triatlion a završio je rekreativnim trkama aquatlonima, supersprintu i volks triatlonom. 

    

 Za olimpijski triatlon (1,5km 40km i 10km) prijavljeno 331 triatlonac od toga 44 za Hero, žena 10 muških 34. Pichler je među njima bio najstariji, prvi do njega 11 godina mlađi. Za Swim & Run prijavljeni su 132 u oba spola. Kako je HSV specifične klupske organizacije pridodani su im regruti i narednici austrijske vojske. Pichler je od 132 isplivao 250 m kao 33. Odmor pola sata i trčanje 2,5 km i završno 44. mjesto. U kategoriji nije imao konkurenta. Nakon te trke ostalo je 10 žena i 15 muških za naslov W. Hero. Žene su bile do olimpijskog triatlona čvršće. 

Treba spomenuti da je i prošle godine bilo natjecanje za naslov Wörthersee Hero ali treće disciplina bila je sprint triatlon, dakle upola manja trka (0,75 km 20km 5km).

 Za naslov, čistilište je bio olimpijski triatlon, po težini i po vremenskim uvjetima, Sve tri trke bile su pod visokim temperaturama s početkom u 13 sati. Kad su završili otežano plivanje, prvo se pliva 1km, onda se izlazi iz vode, protrčati 30 m do rampe za skok 1 m i nastavi plivati 500 m do tranzicije.

Zbog vremenskih uvjeta visoke temperature zraka i sparine mnogi triatlonci su odustali. Od 331 završilo trku 259. U kategoriji M65  trojica su startali (Gafal, dr Carella i Pichler), a jedan je finiširao.

Poslije trčanja 10 km, Hero su osvojili samo ironmani, 4 žene i 10 muških, među njima i Teodor Pichler, kao i najstariji među njima.

Dan je završio ceremonijom, podjele pokala za prvoplasirane po kategorijama u olimpijskom triatlonu, zatim podjela medalja za Masterschaften olimpic Kärnten i na kraju proglašenje Wörthersee Hero. U dva dana Pichler je osvojio tri pokala, medalju, vrhunsko pivo Schleppe i opremu za triatlon.  

Najviše aplauza i ovacija dobio je Pichler, domaća publika koja je naučena gledati teške trke, najpoznatija, Ironman trka Klagenfurt u Europi. 

 No, to nije sve od Pichlera, u 10 dana završio uspješno pet trka. Obranio je prošlogodišnje prvo mjesto na Rabu u sprint triatlonu za Alpe Adria kup a bio je i prvi u svojoj kategoriji na cross ligi Globetka. Sve trke završio bez pomagača na trkama i sam vozio auto ukupno 1500 km.

Ključne riječi: sport, triatlon Teodor Pichler,

Komentari

25.06.2019. 16:31h Zadnja izmjena: 25.06.2019. 16:36