Tiho okupljanje kao naklon stradalima u Domovinskom ratu

Objavljeno: 04.08.2012. 09:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Izaslanstva Varaždinske županije, Grada Varaždina i PU varaždinske položila su vijence i zapalila svijeće kod Križa branitelja na Gradskom groblju u Varaždinu u znak poštovanja i sjećanja na poginule u Domovinskom ratu.

Izaslanstvo Varaždinske županije predvodili su predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić i zamjenik župana Milan Pavleković, a Grad Varaždin predstavljao je sami vrh gradske vlasti, gradonačelnik Goran Habuš i njegov zamjenik Vjeran Radelić.

Gradonačelnik Varaždina Goran Habuš je pozvao na minutu šutnje sve prisutne,a svečanost polaganja  vijenaca je završila kratkom molitvom za sve poginule branitelje.

- Naše tiho okupljanje duboki je naklon i zahvala sinovima, kćerima, braći, supružnicima, dragim prijateljima koji su svojim domoljubljem  i utkanim životima ispisali novu hrvatsku himnu slobodi i miru. Neka im je svima vječna slava i hvala za to - rekao je gradonačelnik Habuš.

I predstavnici Međimurske županije obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Uz izaslanstvo Međimurske županije i Grada Čakovca, paljenjem svijeća počast su iskazali i pripadnici Policijske uprave Međimurske, Matice Hrvatske Ogranak Čakovec, Zrinske garde Čakovec, kao i građani.

Čestitajući blagdan svim građankama i građanima, župan Međimurske županije Ivan Perhoč, rekao je da je ovaj praznik prilika da se prisjetimo svih onih koji su svoje živote ugradili u temelje neovisne hrvatske države, među kojima je i velik broj Međimuraca.

Komentari