Dani sporta zabave i kulture

Tijekom otvorenja manifestacije u Višnjici odana počast hrvatskom branitelju Stjepanu Križancu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.08.2017. 10:10

Zadnja izmjena: 06.08.2017. 10:13

U Višnjici se pod pokroviteljstvom Grada Lepoglave, i u organizacije Udruge za sport i rekreaciju "Sport za sve" Višnjica, održava manifestacija Dani sporta zabave i kulture koja je otvorena uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Ispred predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, visoke pokroviteljice 22. memorijalnog malonogometnog turnira Stjepan Križanec, koji se igra u okviru navedene manifestacije, otvorio ju je brigadir Marijan Kretić prenijevši okupljenima predsjedničine pozdrave. 

Okupljene je, među kojima su bili zamjenik gradonačelnika, članovi Gradskog vijeća i gradskih mjesnih odbora, čelni ljudi susjednih općina te članovi braniteljskih udruga, pozdravio i lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić te predsjednik Gradskog vijeća grada Lepoglave Robert Dukarić. Istaknuli su zadovoljstvo dugovječnošću turnira koji čuva spomen na poginulog hrvatskog viteza odnosno žrtvu hrvatskih branitelja.

Nakon otvorenja, počast je Stjepanu Križancu odana kod njegova spomen obilježja. Vijence su položila izaslanstva Predsjednice Republike Hrvatske i Grada Lepoglave dok su članovi braniteljskih udruga i predstavnici organizatora upalili svijeće.

Molitvu je predvodio višnjički župnik vlč. Dragutin Šimek. Počasnim pucnjem oglasili su se i višnjički kuburaši.

Komentari