školska zadruga ''šestica''

TIMSKI RAD Učenici VI. osnovne škole na drvnoj radionici izrađuju klupe

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.10.2017. 08:49

Zadnja izmjena: 30.10.2017. 08:55

Drvna radionica VI. Osnovne škole Varaždin dio je školske zadruge „Šestica“ te je privukla brojne učenike koji uživaju u učenju i radu na svježem zraku. Dosadašnji rad pokazao je kako učenici više uživaju u učenju, opušteniji su, komunikativniji, skloniji timskome radu te razvijaju svoje samopouzdanje obavljajući različite zadatke.

Kako poručuju iz VI. osnovne škole, ravnatelj Mario Stančić prepoznao je vrijednost radionice te je škola nabavila potrebne uređaje i materijale kako bi učenici mogli raditi na svom glavnom proizvodu, a to je klupa. 

Klupe bi trebale naći svoje mjesto na novouređenome Školskome trgu na kojem učenici odmaraju i druže se između školskih satova. S obzirom na to da VI. osnovna škola Varaždin ima status Eko-škole, ravnatelj Stančić dodatno naglašava vrijednost radionice jer učenici recikliraju drvo korištenjem starih paleta te na taj način smanjuju opterećenje okoliša i razvijaju svijest o potrebi njegova očuvanja.

- Učenici su oduševljeni radom i konačnim proizvodom, uživaju u društvu te jedva čekaju da razvesele sve svoje prijatelje klupama koje će moći koristiti na Školskome trgu. Sve to za njih nema cijene te bi radili i mnogo više da se ne susreću s nedostatkom materijala ili sredstava - rekao je učitelj Dario Mijač zaduženi za drvnu radionicu.

Komentari