Titula "Najljepši začinski vrt" pripala školi u Klenovniku

Objavljeno: 27.11.2012. 19:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Varazdinska-zupanija.hr

Održana je svečanost proglašenja “Najljepših školskih vrtova“ u HRT-ovom  studiju „Bajsić“ na Prisavlju u Zagrebu. Glavna inicijatorica cijelog projekta je poznata urednica i novinarka Hrvatskoga radija, Lidija Komes.

OŠ grofa Janka Draškovića iz Klenovnika prijavila se na natječaj sa svojim školskim eko-vrtom začinskog bilja. Među mnogim prijavljenim školama iz cijele Hrvatske, ušla je u uži krug izbora. Mladi vrtlari i učitelji OŠ grofa Janka Draškovića nagrađeni su priznanjem za „Najljepši začinski vrt“. Priznanje su primile učiteljice Karmelka Car, Anita Husnjak i Danijela Harmicar.

Iako je školski vrt male površine, iznimno je bogat raznolikim začinskim i ljekovitim biljem. Posebno se ističu: bosiljak, origano, ružmarin, lavanda i kamilica. Mogu se pronaći i manje poznate vrste poput timijana, žalfije, smilja i vriska. Učenice od petog do osmog razreda pod vodstvom učiteljice Danijele Harmicar redovito brinu oko svake biljčice.

Praktičnim savjetima često uskače učiteljica Karmelka Car, a za vrijeme većih radova uvijek se rado odazovu i drugi učitelji te naš svestrani domar Saša Kralj.

Ovo nas priznanje čini vrlo ponosnima i daje nam razlog da još više uživamo u onome što najviše volimo – vrtlarenju.

Komentari