završio festival

TJEDAN SMIJEHA Više od 16 tisuća ljudi pogledalo 55 predstava Kerekesh Teatra

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.03.2019. 08:38

Zadnja izmjena: 19.03.2019. 08:38

Dvostrukom izvedbom najnovije komedije Kerekesh Teatra ''Pod hitno na hitnu'' autora i redatelja Ljubomira Kerekeša, završio je jubilarni 10. TJEDAN SMIJEHA Kerekesh Teatra, ponovno potvrdivši status najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj.

Festival je u deset dana trajanja nadmašio sva očekivanja- ukupno 55 kazališnih predstava pogledalo je više od 16 tisuća posjetitelja iz cijele Varaždinske županije i okolice! Publika je, osim u hit komedijama domaćina Kerekesh Teatra, imala prilike uživati i u komedijama kazališta iz cijele regije. Tjedan smijeha je i ove godine pratila međunarodna izložba karikaturistra koja je u suradnji s Hrvatskim društvom karikaturista bila postavljena u fojeru HNK u Varaždinu. Ove godine na izložbi je sudjelovalo ukupno 18 autora iz četiri države s ukupno 45 radova. Publika je svojim glasovima
izabrala najbolje radove, a najbolji karikaturisti nagrađeni su vrijednim novčanim nagradama.

Nagrađeni karikaturisti na 3. međunarodnoj izložbi „Smijeh za deset” su:
Tomislav Kaurin (Cork, Irska) - najbolja portretna karikatura
Damir Novak (Mali Mihaljevec, Hrvatska) - najbolja geg karikatura
Davor Trgovčević i Marijan Pavečić - priznanja za portretne karikature
Branko Ilić - priznanje za geg karikaturu (čak dva rada)

Kerekesh Teatar zahvaljuje svim gradovima i općinama Varaždinske županije, koje su podržale 10. Tjedan smijeha, a to su: Varaždin, Ludbreg, Lepoglava, Varaždinske Toplice, Cestica, Sračinec, Petrijanec, Donji Kneginec, Trnovec Bartolovečki, Ljubešćica, Vinica, Sveti Ilija, Donja Voća, Jalžabet, Maruševec i Strahoninec.

Također, zahvljuju se svim institucijama, sponzorima i svim pojedincima koji su nam pomogli da uspješno organiziraju 10. izdanje TJEDNA SMIJEHA, a to su Grad Varaždin, Varaždinska županija, Ministarstvo kulture, TZ Grada Varaždina, Bernarda, Pan, Mobilisis, Crtorad, Colas, PZC, Autocentar Kos, Autostaklo Bingo, Tekim, Reflexion, Euroherc, Uljara Patrčević i Copy Centar Manuela. Posebno hvala ide publici, koja je i ove godine ponovno nadmašila naša očekivanja!

Komentari