TENIS KLUB VARAŽDIN 1181

TK Varaždin 1181 završio je prošlu godinu kao jedan od najuspješnijih klubova u Hrvatskoj

Objavljeno: 03.01.2019. 10:53

Zadnja izmjena: 03.01.2019. 10:56

Protekla godina za Teniski klub Varaždin 1181 jedna je od najuspješnijih od osnutka kluba, 2004. godine. Kratki rezime svih kategorija natjecanja, od osme godine, seniora pa sve do veteranske konkurencije, može se svesti u činjenici da su osvojili više od 120 ekipnih i individualnih odličja, na domaćim i stranim turnirima.Taj podatak svrstava ih u sam vrh domaće teniske scene.

- Krenimo od 8 do 10 godina gdje su naši najmlađi predstavnici osvojili ekipno 1. mjesto do 9 godina u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. U pojedinačnoj konkurenciji istaknuli su se devetogodišnjaci Rian Bregović i David Mikić David koji su po rang listama pri vrhu teniskog saveza sjeverozapadne hrvatske do 10 godina, izjavio je Hrvoje Šipuš, glavni trener i dopredsjednik teniskog kluba Varaždin 1181.

- Do 12 i 14 godina, potvrda sjajnih generacija koje dolaze, predvodi rezultat da smo već drugu godinu zaredom plasirani kao pobjednici sjeverozapadne Hrvatske i Slavonije u finale medu osam najboljih klubova u Hrvatskoj: Vini Cecelja, Lana Preis, Tonka Igrec, Gabrijela Fruk, Denis Adlašić, Borna Jagetić, Karlo Hanzl te Stjepan Ivanek. Pregršt individualno zapaženih rezultata, osim Vini Cecelje, Adlašić Denisa i Borne Jagetića koji su među 30 najboljih tenisača svoje kategorije, predvodi Stjepan Ivanek koji će godinu, u konkurenciji u više od 260 tenisača zavrsiti kao 2. igrač Hrvatske do 14 godina. U konkurenciji juniorki do 16 godina u imamo Anu Mukić koja je plasirana na 5. mjesto u Hrvatskoj. Do 18 godina i seniorima imamo Niku Svetec koja zauzima visoko 7. mjesto na seniorskoj rang listi, te Maksa Kostića Ferčeka koji će ovu godinu kao prvak  u kategoriji U18 i doprvak Hrvatske u mješovitom paru s Nikom Svetec,  završiti na 1. mjestu u konkurenciji u više od 500 seniora Hrvatske, naglasio je Šipuš.

U ligaškim natjecanja TK Varaždin 1181 ima dvije ekipe u seniorskim natjecanjima, a prva ekipa sastavljena je prvenstveno od domaćih igrača. U posljednjih nekoliko godina u samom su vrhu 2. Hrvatske teniske lige, gdje su i ove godine igrali polufinale playoffa za ulazak u najelitnije tenisko društvo.

- Sve ranijom specijalizacijom i individualiziranijem pristupu teniskom sportu, teško je pratiti dvoranski infrastrukturno teniski razvijenije gradove. No, na nama je da izvučemo maksimalno iz uvjeta u kojima se nalazimo. Ove godine smo u suradnji sa Hrvatskim olimpijskim odborom i Zajednicom sportskih udruga grada Varaždina izgradili i novo vanjsko tenisko igralište, tj. tvrdu podlogu pri novoj sportskoj dvorani na Dravi. S obzirom da se velika većina međunarodnih turnira igra baš na tvrdoj podlozi, takav teren nam mnogo znači za pripremu prvenstveno juniorskih igrača i igračica. Naš Davis cup pobjednik i poznati varaždinac Željko Krajan, zajedno sa predsjednicom Hrvatskog teniskog saveza Nikolinom Babić podržali su nas svojim prisustvom na otvorenju terena. Riječi podrške od vodećih ljudi u hrvatskom tenisu za naš kao klub i za projekt, koji je od bitnog značaja ne samo za naš grad nego i sjeverozapadnu regiju općenito, zasigurno je pravi pokazatelj da idemo u dobrom smjeru, zaključio je Šipuš.

 

Komentari