nastup u rodnome gradu

Tomislav Mužek jučer zapjevao u atriju dvorca Batthyany - evo kako je bilo

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.06.2018. 14:34

Zadnja izmjena: 12.06.2018. 14:34

Proslavljeni tenor Tomislav Mužek sinoć je zapjevao u gradu svog djetinjstva – Ludbregu. Glazbena rapsodija održana je u atriju dvorca Batthyany, a kao dio repertoara našli su se Arsen Dedić, Sting, ali i nezamjenjive talijanske canzone. Koncert u Ludbregu kao generalni pokrovitelj omogućila je tvrtka Ducati komponenti d.o.o.

- Cilj nam je bio u Ludbreg dovesti ludbreškog slavuja i napraviti koncert za pamćenje. Vjerujem da smo u tome uspjeli. Tomislav Mužek uz pratnju gitare, glasovira, harmonike i klarineta pokazali su se kao odlična kombinacija – rekao je Dražen Crnković, generalni manager tvrtke Ducati komponenti d.o.o.

Mužek redovito gostuje na pozornicama vodećih europskih opernih kuća, kao što su: Opera Bastille, Théâtre du Capitole de Toulouse Grand Théâtre de Genève, Teatro del Maggio Musicale Fiorentino, Teatro Carlo Felice Genova (Così fan tutte), Teatro Real Madrid, Teatro Regio di Torino.

Program izveden u Ludbregu je tzv. off program Tomislava Mužeka i pratnje, a cijela kombinacija vrhunski je glazbeni događaj.

- Tvrtka Ducati komponenti trenutno je u petogodišnjem planu s investicijom u vrijednosti 5.000.000 eura u sklopu kojeg je pokrenuto proširenje proizvodnih kapaciteta za proizvode "zelene" energije te kondenzatorskih baterija. Svjesni smo važnosti društvene odgovornosti te smo stoga bili pokrovitelj ludbreškim robotičarima te drugim neprofitnim organizacijama, predstavili smo se na prošlogodišnjem Špancirfestu i na sajmovima širom Hrvatske, a u Ludbregu smo bili pokrovitelj 31. Ludbreške biciklijade i ovog posljednjeg događaja, koncerta Tomislava Mužeka – rekao je Crnković.

Koncert je pratio Guidalberto Guidi, vlasnik grupe Ducati koji uvijek rado ističe da je zadovoljan poslovanjem u Hrvatskoj i da je Ludbreg njegov grad. Uz njega koncertu su nazočili izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora Anđelko Stričak i izaslanik Ureda premijera Tomislav Pokaz, saborski zastupnici Božica Makar i Mario Habek, predsjednik skupštine Varaždinske županije Alen Runac, gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, zamjenica gradonačelnika Renata Potočnik, predsjednik Gradskog vijeća Ludbrega Antun Šimić, ludbreški gradski vijećnici i brojni drugi gosti. 

Komentari