Toplak: Hajduk nam možda i više odgovara nego Cibalia

Objavljeno: 07.04.2011. 10:59

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Damir Glibusic / CROPIX

Nogometaši Varaždina vratili su se iz Vinkovaca, gdje su poraženi u prvoj utakmici u kupa, s minimalnih 1:0, a u subotu ih očekuje ogled s Hajdukom.

- Zahvaljujem se svima na gostoprimstvu, Pernaru i Čuljku iz Cibalije, Ivanu Lukiću iz Vukovara koji nam je omogućio treniranje te gospođi Slavici iz Vila Lenije. Bilo nam je stvarno odlično, lijepo je vidjeti koliko naš klub cijene i izvan granica naše Županije – ističe trener «krojača».

Sve je u Vinkovcima ostalo na gostoprimstvu, kao i bodovi, odnosno rezultat, pošto će Ciblia na uzvrat doći s prednošću od 1:0.

- Aktivan je rezultat, iako je njihova prednost možda i veća, jer se radi o ekipi koja se odlično brani i vrlo je čvrsta. Igraju mnogo i na dugačke lopte, gdje imaju odlične igrače koji mogu zadržati kvalitetno loptu, što nam ne odgovara. No mi do prolaza ne možemo bez podrške, očekujem da naš klupski marketing 'potegne', jer bez velikog broja ljudi na tribinama, dodatnog 'druka', neće ići – ističe Toplak.

Što se same utakmice tiče, šef struke tvrdi da mu nije žao što je «poštedio» Vugrinca kup utakmice. Tvrdi da njegovo koljeno osjeća posljedice svake utakmice te da je želio s mlađim, bržim i «žustrijim» igračima napraviti više problema čvrstoj obrani Vinkovčana. Smatra da je u tome uspio.

- Pa mi smo u drugom poluvremenu bili bolja ekipa, mislim da smo nadigrali Cibaliju, nisu nam mogli ništa, a bilo je čak i zvižduka s tribina na račun igre domaćina – trvdi Toplak.

Unatoč dobroj igri, neki igrači su ga razočarali, pa bi, kako tvrdi, zbog manjka samokritičnosti, mogli i «ispasti» iz sastava za subotu.

Što se tiče Hajduka, zasad nema ozljeda, «šnajderi» bi kontra «majstora s mora» mogli krenuti u najjačem sastavu. Nedostajat će tek kapetan Punčec, koji je «požutio», a kao prve zamjene nameću se trenutno Brlečić i Posavec.

- Prerano je još govoriti o sastavu, bit će nekih izmjena u odnosu na Vinkovce. Nadam se da će sve biti u redu na ovim preostalim treninzima do kraja tjedna, ne sumnjam u veliki motiv mojih igrača – ističe Toplak.

Nastup protiv slavnog Hajduka, prijenos na nacionalnoj televiziji, lijepo vrijeme, a nadaju se u klubu da će i posjeta biti nešto veća od skromnih posljednjih susreta. Iako priprema za Hajduk nije gotova, stručni stožer zna kakav Hajduk mogu očekivati na varaždinskom travnjaku.

- Očekujem jako mobilizirani Hajduk u Varaždinu. One njihove priče o eventualnom uvođenju mlađih igrača, kako je drugo mjesto sigurno, padaju u vodu. U ovom trenutku nam igra Hajduka odgovara, čak možda i više nego Cibalia, vjerujem da imamo igru za njih i da ćemo to kvalitetno prezentirati u subotu – zaključuje Toplak.



Komentari