Varaždinski nogometaši bez podcijenjivanja protiv Moldavaca

Objavljeno: 21.07.2011. 06:00

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Andrej Švoger / CROPIX

Nogometaši Varaždina u četvrtak će na svom stadionu u uzvratu protiv moldavske Iskre-Stal tražiti prolaz u 3. pretkolo Europske lige gdje bi se već sljedeći tjedan trebali susresti s Dinamom iz Bukurešta. S obzirom na prikazano u prvoj utakmici prolaz ne bi trebao biti upitan, ali uvijek postoji ali...

Trener Varaždinaca Samir Toplak i njegov stožer analizirali su prošlotjednu prvu utakmicu s Iskrom-Stal koja je odigrana u Moldaviji i potvrdili zaključak da je njihova momčad bolja od Moldavaca. No, Toplak ipak ističe da treba biti oprezan...

- Bolji smo od Moldavaca ali moramo biti oprezni i koncentrirani i nesmijemo podcijeniti protivnike. Moldavci će u Varaždin sigurno doći rasterećeniji i igrat će bez pritiska što nam može stvoriti probleme. Za tu utakmicu me ne zanima ljepota naše igre nego disciplina, koncentracija i prolaz dalje. Moramo biti motivirani za taj susret i smanjiti pogreške u obrani – ističe Toplak.

Već standardno, Toplak i prije utakmice sa Iskrom-Stal ima problema sa sastavom. Roberto Punčec se  naime pridružio U-20 reprezentaciji koja se sprema za Svjetsko prvenstvo i još uvijek se ne zna hoće li moći nastupiti.

- Razgovarao sam s izbornikom Ivicom Grnjom i on osobno nema ništa protiv da Punčec zaigra, ali to mora odobriti i savez. Poslali smo dopis u HNS i danas očekujemo pozitivni odgovor. Mlada reprezentacija je na pripremama u Ludbregu tako da Punčec može biti ovdje za dvadesetak minuta. Ako se slučajno dogodi da mu savez ne odobri nastup, na njegovo mjesto defanzivnog veznog upada Aganović - ističe Toplak koji nas je izvjestio da Punčec neće biti jedini igrač Varaždina na Svjetskom prvenstvu U-20 reprezentacija.

- Jučer sam obavješten da će poziv dobiti i Dejan Glavica. S jedne strane to je veliki udarac za nas jer nam je on važan igrač kojeg ćemo izgubiti na tri tjedna i nećemo na njega moći računati za početak prvenstva i eventualni nastup protiv Rumunja u Europskoj ligi. S druge strane to je veliko priznanje za klub i potvrda da stručni stožer dobro radi s mladim igračima – naglasio je.

Protiv Iskre-Stal NK Varaždin bi trebao nastupiti u sljedećem sastavu:

KrklecTkalčić Conjar Sušac Šimek Brlečić - Aganović (Punčec) – Sačer Glavina Glavica Vugrinec.

Dodajmo ovome da je uprava kluba Toplaku pribavila i neka, uvjetno rečeno, pojačanja za novu sezonu. Sportski direktor Stjepan Cvek potvrdio nam je da su ugovore s klubom potpisali Josip Golubar, Marko Trojak, Danko Cerovečki, Mario Lončar, Leon Kukec i Marko Pajač.

Osim Golubara koji je već nastupao za Varaždin i Trojaka koji je proteklu sezonu igrao za zagrebačku Lokomotivu, riječ je o igračima koji su dosad nastupali u nižim ligama i tek treba vidjeti kako će se snaći u prvoligaškom nogometu.

Komentari