NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

Toplak uoči Gorice: "Ne staje prvenstvo nakon srijede, ali srijeda je jako bitna"

Objavljeno: 02.03.2020. 13:39

Zadnja izmjena: 02.03.2020. 13:48

Nakon remija u Koprivnici varaždinske nogometaše već u srijedu čeka susret s Goricom u sklopu 25. kola HT prve lige.

Trener Varaždinaca Samir Toplak još je jednom podsjetio na utakmicu u Koprivnicu i što je sve dobro donijela momčadi.

- Dobro izboren bod, taktički dobro odrađeno. Sve ono šro smo dogovarali, pogotovo u fazo obrane, igrači su napravili. Tu mogu biti zadovoljan, vrlo smo sigurno djelovali. Domaćini su bili su uvjereni da će nas pobijediti. Međutim, znali smo ako im zatvorimo vezni red da bi naša tri brza igrača, na velikom prostoru jedan na jedan s njihovim stoperima, mogli imati šanse. Sve je bilo tako, jedino je nedostajala realizacija. Imali smo dvije jako dobre prilike. Djelovali smo vrlo sigurn,o pogotovo dva stopera i Nevistić i tu sam baš bio zadovoljan, rekao je Toplak.  

"Doći će gol"

Nakon tri utakmice, u kojjima su bila dva gostovanja, osvojena su četiri boda i u tome trener Toplak vidi recept kako.

Jedan od stadndardnih igrača, Matej Senić također je zadovljan kako je ekipa djelovala na terenu. 

- Zadovoljni smo kako smo odradili posao u obrani. Nismo primili gol, to je najvažnije a prema naprijed puna podrška dečkima. Doći će gol, doći će u srijedu i pobijedit ćemo i dignut ćemo se s tog zadnjeg mjesta. Vjerujem da ćemo iz te zone izaći već u srijedu, najavio je Senić.

Ekipu Gorice trener Toplak jako dobro poznaje i ne bi bilo prvi puta da ih taktički nadmudri i odnese pobjedu.

"Ne tražim alibi"

- Gorica je momčad koja meni leži, ali bit će to teška utakmica, ne samo zato što su promijenili su trenera. Oni su u rutinskoj igri uvjerljivo pobijedili Istru, iako u prvom poluvremenu to baš i nije tako izgledalo. Imaju jednog Lovrića, onda Suka, kojeg obožavam kao igrača. To je momčad protiv koje moraš biti koncentriran 90 minuta. U utakmici u Varaždinu dekoncentracija jednog ili dva igrača koštala je Varaždin visokog poraza. To si ne smijemo dozvoliti. Naša ekipa raste i možemo odlični parirati. Vidjet ćemo da li će se Tkalčić oporaviti zbog ozljede, a Đurasek je otpao zbog tri žuta kartona. Svjesni smo da će biti puno izostanaka do kraja. Imamo 11 igrača s dva kartona. Moramo biti spremni da će nam uvijek netko faliti ali ja sam zadovoljan sa širinom klupe. Neću tražiti alibi. Ovaj priključak koji smo uhvatili treba poentirati. Svojom energijom trebamo izazvati pobjedu, koja bi nas maksimalno digla. Ne razmišljam da onda u četiri utakmice idemo „čim skuplje prodati kožu“, već idemo i tamo tražiti bodove. Liga je takva u kojoj svatko svakoga može pobijediti. Ne staje prvenstvo nakon srijede, ali srijeda je jako bitna, zaključio je Toplak.

Komentari