NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

Toplak uoči susreta s Hajdukom: "Želim da budemo hrabriji nego protiv Osijeka"

Objavljeno: 26.09.2020. 19:00

Posljednji susret koji je odigrao Varaždin na Poljudu, 16. Lipnja ove godine, završio je pobjedom Varaždinaca 3:2. Nedjeljni susret 6. Kola HT Prve lige ipak je novi susret u novoj sezoni koji sa sobom ima i nove aktualne momente.

Trener Varaždinaca Samir Toplak ipak smatra kako je ugodno krenuti na utakmicu s Hajdukom na Poljudu s činjenicom da su ih pobijedili u prošlom susretu i da to nije nemoguće ponoviti i u ovom.

- Treba vjerovati da to možemo ponoviti. Hajduk je sigurno iscrpljen i potrošen zbog utakmice s Galatasarayem, a kako sam rekao i prije Osijeka, ali ako mi ne potenciramo i ne nametnemo se onda taj umor neće doći na vidjelo. Želim da budemo hrabriji nego protiv Osijeka, da budemo točni u pasu u iznošenju lopte i da budemo opasni. Ako nećemo biti opasni, Hajduk će nas stiskati i još uz pomoć gledatelja, i imat ćemo problema.

Varaždin i dalje ima problema s ozljedama, pogotovo u obrambenoj liniji. Umjesto osam igrača na raspolaganju tek četiri su na raspolaganju s tim ja Urata još uvijek upitan. Novi rezervni golman Kovačić je također otpao za ove utakmicu, tako da će biti veliki problem ako se Zeleniki nešto dogodi.

"Druge ekipe uopće nema" 

- Baš nas prati peh. Opadaju nam bitni igrači. U dva tjedna ostali smo bez tri stopera, Novoselca, Rodina i Grgeca. Moramo brzo reagirati. Nemam na treningu mogućnosti uigravanja kad druge ekipe uopće nemam. U velikim smo problemima i jedva čekam pauzu da se probamo ekipirati, nada se Toplak.

Pred Varaždinom osim sutrašnjeg susreta protiv Hajduka, prije pauze još igra 4. listopada protiv Dinama i tada do 17. listopada nastupa pauza nakon koje igrače Varaždina čeka još jedna teška utakmica i to protiv Rijeke. Od 24. listopada Varaždin opet igra susrete u kojima realno može očekivati bodove, a do tada ljubitelji varaždinskog kluba vjeruju da će se oporaviti većina ozlijeđenih igrača i da će možda „kapnuti“ još koje pojačanje.

Što se tiče sutrašnje utakmice Hajduk igra dosta promjenjivo, što se rezultata tiče. U zadnjih pet utakmica ima dvije pobjede, dva poraza i jedan remi. Za splitske bijele bolno je bilo ponovno ispadanje iz Europe i vjerojatno će utjehu potražiti u domaćoj ligi. Trener Varaždinaca Toplak ima recept kako obuzdati želje Hajduka da pobijedi pred svojim navijačima.                                              - Očekujem na početku utakmice furiozan Hajduk, da nas i uz pomoć navijača čim prije slome. To si ne smijemo dozvoliti, moramo biti stabilni, precizni u pasu kad izlazimo iz bloka van, nakon oduzete lopte, i to je jedino kako Hajduk možeš smiriti tj, kada ih napadaš. Da ih prisilimo da se moraju vraćati, jer ako će non stop biti na našoj polovici onda će nas slomiti, upozorava Toplak.

Komentari