NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

Toplak uoči susreta sa Šibenikom: „Puno je kaotičnosti i to me najviše muči“

Objavljeno: 20.08.2020. 13:36

Zadnja izmjena: 20.08.2020. 13:44

Nastavlja se HT Prva liga 2. kolom u kojem Varaždin gostuje u Šibeniku, kod novog prvoligaša. Iza momčadi NK Varaždin je nekoliko dana u kojima se saznalo da je jedan od igrača pozitivan na koronavirus, te pripreme za utakmicu nisu tekle uobičajeno.

Trener NK Varaždin Samir Toplak podsjeća da je uvijek bilo teško gostovati u Šibeniku i da se domaćini nikad nisu predavali.

- Kroz povijest znamo da nam je uvijek bilo teško u Šibeniku, takva je tradicija. Sjećam se toga i iz vremena kada sam bio igrač. Uvijek smo išli u Šibenik kao nekakvi favoriti, a bilo nam je teško za igrati. Težak je to teren za igru. Tako da prije svega očekujem da mi budemo hrabri, kompaktni i da pokažemo jednu zrelost u igri. Jedna stvar koju želim je da nas Šibenik ne smije iskontrirati. To ne smijemo dozvoliti, moramo biti točni u pasu. Ne smijemo gubiti loptu u otvaranju i onda ćemo imati stabilnost u igri.

"Cijeli je tjedan turbulentno"

Toplak još uvijek ne zna koji će sastav postaviti za početni na Šubićevcu, a razlog tome je tjedan iza nas i sva događanja u klubu.

- Još uvijek ne znam sastav, cijeli je tjedan turbulentno. Puno je kaotičnosti i to me najviše muči. Još danas ne znam da li će neki igrači biti spremni ili ne. To mi je najveća briga i priprema nije onakva kakva bi trebala biti.

Što je ekipe Šibenika tiče Toplak ima riječi hvale za njih i upozorava na njihove dobre strane u obrani.

- Šibenik pokazuje da nije zalutao u Prvu ligu. U Rijeci su izuzetno dobro djelovali kao ekipa. Bili su kompaktni i dobro su se branili, a bili su i opasni. Bit će teška utakmica, ali mi moramo biti na nivou na kakvom smo bili u generalci protiv Slaven Belupa. Onda ćemo imati lakši zadatak, ali da će biti lagano – neće, zaključuje Toplak.

Susret 2. kola HT Prve lige Šibenik – Varaždin igra se u subotu, 22. kolovoza s početkom u 20,05 sati.

 

Komentari