Toplice Sveti Martin postale središte za bicikliste i sve željne zdravog života

Objavljeno: 23.05.2014. 14:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Amalija Šašek

Na današnjoj konferenciji za medije, održanoj u Spa & Sport Resortu Sveti Martin, predstavljen je projekt koji će itekako doprinijeti razvoju kontinentalnog turizma na sjeveru Hrvatske. Spa & Sport Resort Sveti Martin je, naime, postao prvi Adria Bike Hotel u Hrvatskoj, koji nudi kompletnu infrastrukturu namijenjenu profesionalnim biciklistima, ali i rekreativcima...

Inače, hotel Sveti Martin, koji nosi brend Life Class, već je dulje vrijeme zapravo pravi regionalni centar zdravog života, a prema riječima Dana Vidoševića, njeguje se visoki standard, ali i tradicija.

- Dolaskom brenda Life Clas, nismo dobili samo otvoreno tržište i viši standard, već i viziju. Ovdje nije riječ o klasičnom medicinskom turizmu, već o turizmu zdravog života. Osim što nudimo zdravu hranu od domaćih međimurskih proizvođača u našem hotelu, cilj je propagirati i aktivnost. Jer, svi znamo onu izreku ''U zdravom tijelu, zdrav duh''. Brojni spprtaši boravili su u našem resortu, ali nama je cilj što više se približiti i sportašima rekreativnicma - objašnjava Dan Vidošević iz Spa & Sport Resorta Sveti Martin.

Ističe kako su stvoreni svi preduvjeti da se upotpuni boravak svakome tko želi savršen odmor uz ljubimca na dva kotača. Tako ljubitelji biciklizma u Svetom Martinu imaju čuvani prostor za bicikle, prostor za pranje bicikala, set alata za popravak te omogućeno pranje sportske odjeće.

Osim toga, Sveti Martin nudi i nutricionističke obroke, a tu je i centar za fizikalnu terapiju, kao i educirano osoblje te vodiči za biciklističke ture. Trenutno je uređeno i trasirano 700 kilometara biciklističkih staza, a za slijedeću godinu u planu je da bude ukupno 1000 kilometara staza.

Da inicijativu u Svetom Martinu podržava i nadležno ministarstvo, potvrdio je i Ivo Bašić, pomoćnik ministra turizma, koji je naglasio kako je riječ o vrlo značajnom projektu. Treba svakako naglasiti da je projekt vrijedan 300 tisuća kuna, a može se vratiti mnogostruko više.

- Ovo je dobar pravac da se upotpuni turistička ponuda Hrvatske - rekao je Bašić te naglasio kako je svjestan da se hrvatski turizam trenutno temelji isključivo na ljetnoj sezoni, dok svega pet posto prihoda ide od kontinentalnog turizma. Načelnik općine Sveti martin Franjo makovec je pak rekao kako je interes Općine sačuvati resort, ali ga i unaprijediti. Također, napominje kako se unazad desetak godina taj kraj razvija prema regionalnom središtu biciklizma.

Hrvoje Šepić, predstavnik Adria Bike Hotels Grupe, navodi kako je Sveti Martin prvi u tom projektu, te ističe kako vjeruje da je razvoj takve vrste turizma na dobrom putu.

 

Komentari