nadareni osnovnoškolac

TOPLIČKA ŠKOLA Filip Križanić novi je državni prvak iz matematike

Objavljeno: 06.04.2017. 16:05

Zadnja izmjena: 06.04.2017. 16:05

Foto: Varaždinske Toplice

 Iako školska godina još traje, nadareni osnovnoškolac topličke škole, Filip Križanić se do sada istaknuo u nekoliko područja, a posebno se izdvaja nastup na 58. državnom Natjecanju iz matematike koje se održavalo u Primoštenu.

Filip je na navedenom natjecanju osvojio 1. mjesto s maksimalnih 50 bodova, a sve uz mentora Zlatka Čmigovića, te je ujedno i polaznik Centra izvrsnosti iz matematike.

Osim u matematici, Filip se ove školske godine istaknuo i na natjecanjima iz hrvatskoga jezika, geografije i šaha. Tako je na županijskome Natjecanju iz hrvatskoga jezika osvojio 3. mjesto, uz mentoricu Sanju Habek, potom je na županijskome Natjecanju iz geografije, uz mentora Dragu Ilića također osvojio 3.mjesto, na županijskome Natjecanju iz šaha je osvojio 1. mjesto,a na regionalnom Natjecanju iz šaha 2.mjesto uz mentora Željka Matkuna.

I ostali su učenici topličke škole, ove školske godine, ostvarili izvrsne rezultate na županijskim natjecanjima. Posebno se istaknuo učenik 8.a razreda Lovro Bujanec koji je na Natjecanju iz geografije osvojio 3.mjesto, uz mentora Igora Derdića, a na Natjecanju iz hrvatskoga jezika, uz mentoricu Anu Lodeta 8. mjesto.

Komentari