žiga sklada "salutem et pacem"

Toplički "Aquafest" dobiva novo ime, bogatiji sadržaj i Žiginu pjesmu - u planu i otvaranje 35 radnih mjesta

Objavljeno: 07.12.2016. 18:14

Zadnja izmjena: 07.12.2016. 18:25

"Aquafest" - poznata turistička manifestacija u Varaždinskim Toplicama - mijenja ime u "Minerva Aqua - Salutem et pacem" i planira pozicionirati se kao najznačajniji turistički događaj na sjeveru Hrvatske početkom ljeta.

Već sljedeće godine događanja na ovom festivalu trajat će četiri dana i odvijati se na više mjesta u gradu, a ne samo u parku i Rimskom taboru.

– Prva dva dana bit će posvećena mlađima kada će se organizirati razne radionice i događanja preko kojih će se oni upoznavati s tadašnjim običajima, a druga dva dana na red će doći i odrasli kroz sadržaje prilagođene njima. - objasnila je na jučerašnjoj konferenciji za medije gradonačelnica Goranka Štefanić.

Brand i biznis

Na konferenciji za novinare predstavljeni su i ambasadori branda Mirko Švenda Žiga i Magdalena Bešenić – Flora, a Žiga je najavio pripremu skladbe „Salutem et pacem“, prema uzrečici manifestacije „Zdravlja i mira“. U cijeli projekt sa svojim ulaganjima ulazi i poznata gospodarstvenica Bernarda Cecelja, koja je jučer potpisala ugovor o pokroviteljstvu.

– Ruševne kuće u privatnom vlasništvu Grad nije mogu sam urediti pa sam ja preuzela da napravim luksuzni zdravstveni termalni centar, u suradnji s Gradom, bolnicom i Županijom. Cilj je da se vrati nekadašnji sjaj Varaždinskih Toplica i da ponovo dolaze brojni turisti, ne samo iz Hrvatske već i iz cijele Europe – rekla je Cecelja najavivši da bi investicija trebala biti realizirana do 2019. godine s 35 novih radnih mjesta.

Komentari