Toplički proračun donesen jednoglasno, bez HDZ-a i HSLS-a

galerija-images/toplice gradsko vijece

Objavljeno: 05.12.2014. 20:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: V.Mihalić

 

Jednoglasno i gotovo bez rasprava oko devet točaka dnevnog reda, među kojima su bili i izvršenje proračuna za 2014. te prijedlog proračuna za 2015., s projekcijama za 2016. i 2017. godinu, odrađena je 15. sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždinskih Toplica.

Kako su i najavili, vijećnici iz redova topličkog HDZ-a nisu se pojavili na sjednici, a nije bilo ni vijećnika iz redova HSLS-a. Međutim, kvorum je bio zadovoljen s obzirom na to da su bili prisutni svi ostali vijećnici, njih osmero te je sjednica održana, a sve odluke su važeće.

Sjednicu je započeo voditi predsjednik Gradskog vijeća Petar Ratković te su izglasane dopune dnevnog reda, između ostalog s točkama kojima se prihvaća Ratkovićeva ostavka te točkama odluke o imenovanju novih predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća. Jednoglasnom odlukom svih prisutnih vijećnika, za predsjednika GV-a izabran je laburist Stanko Medvedec, a za potpredsjednika Ljubomir Svetec.

Osmero vijećnika izglasalo je svih devet točaka dnevnog reda, a vijećnik i novi potpredsjednik vijeća Ljubomir Svetec istaknuo je kako je vrlo pohvalno što je proračun od 15 milijuna kuna izvršen unatoč lošim prognozama iz redova oporbe početkom ove godine.

Oporba, predvođena HDZ-om, je početkom ove godine tvrdila kako nećemo izvršiti ni proračun od sedam milijuna kuna. Mi ne da smo izvršili sedam, već duplo više od toga što ni jedna vlast dosad u Varaždinskim Toplicama nije uspjela. Smatram da je ovo odlična poruka svima koji misle da se ništa ne radi – bio je jasan Svetec.

Gradonačelnica Goranka Štefanić istaknula je kako će se upravo ovih dana završiti projekt solarne rasvjete na Trgu Antuna Mihanovića, a tek što nisu sjela i sredstva za nove projekte.

Potpisali smo ugovor s Ministarstvom i idućeg tjedna na račun grada će sjesti 400 tisuća kuna za projekt solarne rasvjete u Ludbreškoj ulici. Radimo puno na projektima, pratimo natječaje i već od prvog mjeseca počet će realizacija i drugih projekata – naglasila je Štefanić.

Iako je sjednica prošla u pomirljivom tonu i bez pretjeranih rasprava, po završetku je došlo do verbalnog sukoba između bivšeg predsjednika Gradskog vijeća, sada vijećnika Petra Ratkovića i novog predsjednika GV-a Stanka Medvedeca. Iako je Medvedec javno govorio kako neće pristati na novu funkciju ako nema većinu svih glasova vijećnika, odnosno 10 od 15 glasova te nije bio siguran hoće li uopće glasati za proračun, danas se predomislio. Petar Ratković nakon sjednice novinarima je kratko izjavio kako je jasno vidljivo „tko je tu trgovao a tko kupovao“.

Iz dnevnog reda današnje sjednice vidljivo je tko je tu trgovao, a tko kupovao. Ovo mi je jedan od najtežih dana. Međutim, digao sam ruku za novog predsjednika Gradskog vijeća i proračun jer je to na dobrobit naših sugrađana te da novac koji nemamo ne trošimo na izbore – istaknuo je Ratković nakon sjednice.

{gallery}toplice gradsko vijece{/gallery}

Komentari