VARAŽDINSKE TOPLICE

Topličkim vatrogascima stigla vrijedna donacija iz Velike Britanije

Objavljeno: 22.09.2020. 20:05

Zadnja izmjena: 22.09.2020. 20:06

Društvima Vatrogasne zajednice grada Varaždinske Toplice u ponedjeljak je službeno uručena prva donacija iz Engleske koja je dogovorena početkom ove godine, no zbog situacije uzrokovane koronavirus, stigla je tek sada. Riječ je o 500 vatrogasnih odijela vrijednih više od 1,5 milijuna kuna.

Iza ovih vrijednih donacija stoje vatrogasci Kevin Ruane i Grant Smith iz Velike Britanije, a predstavlja nastavak 10-godišnje suradnje topličkih vatrogasaca, ali i cijele Varaždinske županije, s britanskim kolegama. U sklopu te suradnje dosad je na ove prostore dopremljeno 10-ak različitih vozila i mnoštvo različite specijalističke opreme uz organizirane programe edukacije, kako u Hrvatskoj, tako i u Velikoj Britaniji.

Koordinatori cijelog projekta su Marinela Belavić, zapovjednica DVD-a Varaždinske Toplice i Stjepan Kovaček, zapovjednik VZO Sveti Đurđ, koji već godinama surađuju s britanskim vatrogasnim kolegama. Vrijedna donacija u iznosu većem od 1,5 milijuna kuna, podijeljena je među vatrogasnim zajednicama unutar Varaždinske županije i to VZG Varaždinske Toplice, VZG Novi Marof, VZO Sveti Đurđ i VZO Trnovec Bartolovečki.

Ranijim posjetom uredu gradonačelnice Varaždinskih Toplica Dragice Ratković, definirani su detalji oko isporuke vatrogasne opreme. Gradonačelnica je potvrdila da Grad stoji iza svojih vatrogasaca te preuzima troškove organizacije i dopreme kako bi se dodatno opremila prvenstveno društva s područja grada, ali i ostala prijateljska društva u županiji i šire. Inače, Grad Varaždinske Toplice prošle je godine za vatrogastvo iz svog proračuna izdvojio 680.000 kuna, a ove je godine planiran iznos od 740.000 kuna.

 

Komentari