Varaždinske Toplice

Topličko Gradsko vijeće jednoglasno prihvatilo plan strategije razvoja Urbanog područja

Objavljeno: 26.05.2023. 18:23

Zadnja izmjena: 28.05.2023. 08:31

U četvrtak je u Varaždinskim Toplicama održana sjednica Gradskog vijeća na kojem je jedna od najvažnijih točaka dnevnog reda bilo izvješće o izvršenju prošlogodišnjeg proračuna.

Kako doznajemo iz grada, utvrđeno je kako su Varaždinske Toplice u 2022. godini ostvarile prihode u iznosu od 21,6 milijuna kuna, dok su rashodi iznosili 20 milijuna kuna. Grad je ostvario ukupni višak od 1,6 milijuna kuna koji će se preraspodijeliti u ovoj godini. Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković objasnila je kako je prošle godine ostvareno čak 24 posto više prihoda nego u godini prije.

Uz odluku o izvršenju prošlogodišnjeg proračuna koju su vijećnici prihvatili jednoglasno, jednoglasno je prihvaćen i konačni nacrt akcijskog plana strategije razvoja Urbanog područja Varaždin za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

- Urbanom području Varaždin u kojem je i Grad Varaždinske Toplice bit će na raspolaganju 22 milijuna eura sredstva iz europskih fondova za 50 međusobno integriranih projekata u sedam stupova razvoja. Jedan od projekata koji će zaokrenuti razvoj obrazovanja je Centar kreativnih i kulturnih industrija, projekt koji će pridonijeti samozapošljavanju i poduzetništvu u području kreativnih i kulturnih industrija. Tu je i projekt unapređenja kulturno-povijesne baštine za razvoj cjelogodišnje turističke ponude – objasnila je Ratković.

Iz grada doznajemo kako će u Varaždinskim Toplicama niknuti i izdvojene biciklističke staze i odmorišta s punionicama za električne bicikle, a vijećnici su se složili kako će ITU mehanizam doprinijeti razvoju cijelog Urbanog područja Varaždin, a time i Grada Varaždinskih Toplica.

Komentari