danas su na redu mejaši

FOTO: Topličko Martinje: jaka kiša nije omela dobru zabavu uz Kavalire

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.11.2019. 18:29

Zadnja izmjena: 09.11.2019. 18:34

U petak je započeo program obilježavanja Dana Grada Varaždinskih Toplica i blagdana svetog Martina. Manifestacija pod nazivom „Topličko Martinje 2019“ otvorena je u prijepodnevnim satima u Ulici nad zidom, izložbom policijskog naoružanja, opreme, tehnike i vozila.

Večernji sati bili su rezervirani za odličnu zabavu pod šatorom na Trgu Republike Hrvatske. Zvijezde večeri bili su Kavaliri, a danas od 20 sati slijedi glazbena poslastica uz nastup Mejaša. Dio programa održat će se i u Hotelu Minerva, gdje od 20 sati započinje „Martinje u Minervi“ uz mogućnost uživanja u martinjskom meniju.

Nedjelja je rezervirana za članove Udruge vinogradara i voćara sveti Martin koji su pripremili „Martinjske špelancije“ pod šatorom na Trgu Republike Hrvatske. Posjetitelje očekuju degustacija vina, pečeni kesteni i mnoštvo zanimljivosti na malom sajmu domaćih proizvoda i rukotvorina. Za glazbenu kulisu pobrinut će se članovi Tamburaškog sastava Ex Fakini.

Središnji dio programa održat će se u ponedjeljak, 11. studenog, na sam blagdan svetog Martina. Već u 10 sati na rasporedu je svečano otvorenje novouređenog caffe bara Bernarda, bivši Tonimir, dok je u 11 sati svečana misa u topličkoj crkvi svetog Martina. U 13 sati slijedi svečano otvorenje senzomotorne dvorane u Dječjem vrtiću „Tratinčica“, a sat kasnije i otvorenje reciklažnog dvorišta u Dugoj ulici.

U 16 sati je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždinskih Toplica, a program se potom seli u caffe bar Bernarda, gdje u 18 sati započinje tamburaška večer, dok će u 22 sati Ljubomir Kerekeš izvesti svoju popularnu predstavu „Dimnjačar“.

 

 

Komentari