Tour of Croatia: Zbog biciklista u nedjelju posebna regulacija prometa

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 25.04.2015. 11:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Arhiva eVz

Tour of Croatia naziv je biciklističke utrke koja se na području Republike Hrvatske održava od 22. do 24. travnja, a svi sudionici u prometu koji se zateknu na dionicama utrke dužni su  se pridržavati naredbi policijskih službenika na terenu...

U spomenutoj etapnoj međunarodnoj profesionalnoj biciklistička utrka u kojoj sudjeluje 19 profesionalnih ekipa s po 8 natjecatelja.

Utrka se odvija u 5 etapa od kojih posljednja peta kreće u nedjelju 26. travnja u Međimurskoj županiji preko Varaždinske i Krapinsko-zagorske, a završava u Zagrebu. Početak navedene etape planira se u 10.46 sati u Svetom Martinu na Muri, a kroz područje Varaždinske županije utrka će se odvijati slijedećim dionicama cesta:

Hrženica – Hrastovljan – D 2 Vrbanovec – skretanje prema Turčinu – Novakovec – Jalžabet – Varaždin Breg (kružni tok) – Gornji Kneginec – izlazak na Topličku ulicu – Kolodvorska ulica prema Turčinu – prelazak preko D 3 u smjeru Svetog Ilije – Beretinec – Tužno – Cerje Nebojse – D 35 u smjeru Ivanca – Lepoglava (zaobilaznica) – Očura – prema Krapinsko – zagorskoj županiji.

Promet za ostala vozila u smjeru voženja utrke, neće se zatvarati cijelo vrijeme održavanja utrke na pojedinoj dionici, već samo neposredno uoči nailaska i za vrijeme prolaska natjecatelja, ističu u PU varaždinskoj.

Na kolnicima gdje se promet odvija dvosmjerno, promet iz suprotnog smjera zatvarat će se do 30 minuta prije nailaska natjecatelja, stoga se mole vozači koji se zateknu na takvim dionicama da svoja vozila zaustave uz desni rub kolnika.

Uz navedeno, svi sudionici u prometu koji se zateknu na navedenim dionicama utrke dužni su  se pridržavati naredbi policijskih službenika na terenu.

Komentari