Nijemci probali “kupališnu tortu“

Tradicionalna jela varaždinskog kraja predstavljena u Münchenu

Objavljeno: 11.04.2016. 10:36

Foto: TZVŽ

U samom centru Münchena, u prostorijama Presse Club-a, predstavljena je turistička ponuda Klastera Središnje Hrvatske. Više od 30 turističkih agencija i predstavnika medija prisustvovalo je posebnoj prezentaciji na kojoj je predstavljena cjelokupna turistička ponuda regije...

Ponuda jeobuhvaćena u šest ključnih proizvoda: kultura, priroda, vjerski turizam, wellness i eno-gastronomija, a promovirane su i najposjećenije manifestacije.

Nakon prigodne prezentacije Klastera, prije koje su uvodne riječi uputili direktor predstavništva HTZ-a Njemačka Romeo Draghicchio i direktorica TZ Varaždinske županije Elizabeta Dolenec, uslijedila je B2B radionica sa njemačkim agentima te bogata gastronomska prezentacija tradicionalnih jela Varaždinske županije u organizaciji iskusne ekipe Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju iz Varaždinskih Toplica, koji su ujedno i nosioci standarda Okusi varaždinskoga kraja.

Uz ukusno pripremljena jela ponuđena su kvalitetna vina Vitezovih gorica, Zlatnih gorica i Vinarije Šafran, a posebnu pozornost prisutnih medija privukla je jedinstvena Toplička kupališna torta, spremljena po posebnoj recepturi još iz 19. stoljeća.

S područja Središnje Hrvatske prezentaciji su, uz predstavnike iz Varaždinske županije, prisustvovali predstavnici iz Krapinsko-zagorske županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije.

Mogućnost izravne komunikacije s nekima od najjačih njemačkih medijskih kuća i agencija iskoristili su predstavnici Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju iz Varaždinskih Toplica, Hotela Turist, turističke agencije Lily Tours, DMK agencije Vall042 te Park Boutique Hotela Varaždin iz Varaždinske županije te predstavnici z Krapinsko-zagorske županije.

 

Komentari