raznolik repertoar

Tradicionalni Godišnji koncert VOGD još jednom napunio veliku koncertnu dvoranu HNK

Objavljeno: 20.11.2016. 15:44

Mješoviti pjevački zbor Varaždinskog obrtničkog glazbenog društva održao je tradicionalni Godišnji koncert sa gostima u velikoj koncertnoj dvorani u HNK Varaždin. Zbor je pod vodstvom maestre prof. Janje Knapić i uz klavirsku pratnju prof. Helene Knapić i udaraljkaša Glazbene škole u Varaždinu Filipa Soldata i Maria Čavlek izveo raznolik i bogat umjetnički program za koji ga je oduševljena publika u prepunoj koncertnoj dvorani na kraju nagradila dugotrajnim pljeskom i čestitkama.

Uz zbor VOGD koji je bio organizator koncerta kao gosti nastupili su i pjevači Pjevačkog društva Arka iz Varaždina pod umjetničkim vodstvom Mladena Lukavečkog. Publici se posebno svidjela skladba U rukama anđela o Varaždinu našeg proslavljenog skladatelja Davora Bobića na stihove Ivana Čehoka.

Sa svojim kratkim programom pod vodstvom dirigentice Zdenke Knapić predstavili su se i mješovita vokalna skupina Pajdašice i pajdaši KUD-a Anka Ošpuh iz Ludbrega. Naročito se svidjela njihova izvedba Ladarke koju jedino možemo vidjeti i čuti u izvedbi proslavljenog Lada.

Za kraj  koncerta svi su izvođaći zajedno otpjevali pjesme Emila Cossetta: Letovanić i Moja diridika, a zahvalni posjetitelji su ih nagradili dugotrajnim pljeskom za njihove izvedbe. 

Komentari