Tradicionalno prije Božića, Općina Sračinec organizira susret s novorođenom djecom i njihovim roditeljima, kako bi ih darivala. Tako je bilo i jučer, kada su se u Domu kulture u Sračincu okupili roditelji djece rođene u drugoj polovici 2019. godine i najmlađi Srakari i Svibovčanci.

U drugih šest mjeseci ove godine rođeno je 21 dijete. Dar općine za prvo dijete je 1.000 kuna, za drugo 1.500 kuna, a za treće i svako sljedeće rođeno u obitelji 2.000 kuna. Sredstva su isplaćena iz proračuna Općine Sračinec

- Općina Sračinec iznimno mnogo ulaže u predškolski odgoj, nakon godina iščekivanja pomoći od države sami smo izgradili novu zgradu dječjeg vrtića, a ove smo godine temeljito obnovili i uredili i stari dio vrtića. Našim je najmlađima sada na raspolaganju gotovo 1.000 kvadratnih metara vrhunski uređenog i opremljenog prostora s kojim bi se ponosili u bilo kojem gradu. Opremamo i našu osnovnu školu, iako nam to nije obaveza. Zbog svega što radimo za djecu, naša je općina nositelj titule Općina prijatelj djece, na što smo posebno ponosni, - rekao je na susretu načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

 

Komentari

23.12.2019. 11:31h Zadnja izmjena: 23.12.2019. 11:34