Traje izrada Gradske razvojne strategije grada Lepoglave

Objavljeno: 23.10.2014. 13:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

U Lepoglavi je održan drugi sastanak Partnerskog odbora za javni sektor koji je uključen u izradu Gradske razvojna strategije za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

Članove odbora – predstavnike javnih institucija koje djeluju na području Grada Lepoglave, lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić još je jednom, na početku rada Partnerskog odbora, podsjetio na važnost izrade Gradske razvojne strategije koja će, u obliku koji zadovoljava europske kriterije, u narednom razdoblju biti temeljni dokument budućeg razvoja grada.

- Ovaj dokument je poput živog organizma koji se rađa, razvija i odumire. Da bi se "rodila" Strategija koja će omogućiti razvoj našeg grada važno je da se u njenu izradu uključe svi dionici našeg društva – od predstavnika institucija, gospodarstvenika pa do članova civilnog društva, koji će svojim prijedlozima i sugestijama omogućiti da tijekom svog "životnog vijeka" ova Strategija donese napredak gradu Lepoglavi – istaknuo je gradonačelnik Škvarić i podsjetio nazočne kako će projekti koji će se aplicirati prema fondovima Europske unije morati imati osnovu i polazište u budućoj Gradskoj razvojnoj strategiji.

Članovima odbora potom je predstavljena SWOT analiza. Ispred Razvojne agencije Varaždinske županije, koja s Projektno - razvojnim uredom i Gradom Lepoglavom sudjeluje u izradi Gradske razvojne strategije, navedenu analizu predstavila je Maja Lehman, nakon čega su članovi Odbora dobili prigodu da komentiraju strategiju, ali i da daju prijedloge i iznesu mišljenja o iznesenim podacima uvrštenima u ovu analizu.

Nakon Partnerskog odbora za javni sektor, sastat će se, po drugi puta, partnerski odbori za civilni sektor te gospodarstvo.

Komentari