Traju prijave šteta od poplava na poljima u Šemovcu

Objavljeno: 08.09.2014. 15:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Općina Trnovec Bartolovečki poziva sve poljoprivrednike s područja Općine da izvrše prijave šteta na poljoprivrednim usjevima i nasadima nastalim uslijed poplava izazvanih obilnim padalinama proteklih desetak dana.

Kako su obavijestili iz Općine Trnovec Bartolovečki, prijaviti se mogu štete nastale na usjevima i nasadima, među ostalima kukuruz, bundeva, krumpir i povrće luk, mrkva i ostali.

Prema zaključku Općinskog Povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, donesenog na sjednici od 5. rujna, prijava štete podnosi se Povjerenstvu općine Trnovec Bartolovečki tijekom 8., 9. i 10. rujna (ponedjeljak, utorak, srijeda) u vremenu od 9 do 14 sati u službenim prostorijama.

Prijave se mogu predati u prostorijama Općine u Trnovcu i u prostorijama Vijeća mjesnog odbora u Šemovcu (prostorije iznad zdravstvene ambulante opće medicine).

Kako je poručio načelnik Zvonko Šamec, prijave će se proslijediti županijskom Povjerenstvu na temelju kojeg župan Varaždinske županije donosi odluku o proglašenju elementarne nepogode.

Zahvaljujem svima koji su pomogli u sanaciji šteta na poplavljenim područjima te u sprečavanju nastanka daljnjih šteta. Radi se o 120 hektara poljoprivrednog zemljišta i već sam istaknuo kako će Općina pronaći način da pomogne poljoprivrednicima čija su polja nažalost poplavljena – rekao je načelnik Zvonko Šamec.

Komentari