sklopljen ugovor

Traju pripreme za zimsko održavanje nerazvrstanih cesta i javnih površina u Lepoglavi

Objavljeno: 11.11.2021. 09:08

Zadnja izmjena: 11.11.2021. 09:09

Potvrdom ugovora o održavanju nerazvrstanih cesta u zimskim uvjetima započele su pripreme za nadolazeće zimsko razdoblje.

Zimska služba će brinuti o održavanju 101 kilometra nerazvrstanih cesta te o oko 33 četvornih metara javnih površina na području Grada Lepoglave, a ugovor je sklopljen između Grada Lepoglave i obrta Maček Transporti iz Žarovnice. S obzirom na veličinu cestovne mreže kao i raznolikost važnosti pojedinih cestovnih i uličnih pravaca, Izvedbenim programom zimske službe utvrđeno je da se na cestama ne intervenira istovremeno već po određenom prioritetu čišćenja.

Razine cestovnih pravaca određene su prema gustoći naseljenosti prolaska dionice, odnosno prema broju korisnika. Cestovni pravci podijeljeni su u tri razine prednosti.

  • Za cestovne pravce I. razine prednosti, čija ukupna dužina iznosi nešto manje od 48 kilometara, intervenciji se pristupa u momentu kada na kolniku ima više od 5 cm snijega. Za kompletno osposobljavanje za promet ovih cesta može proći najviše 8 sati nakon prestanka padalina.
  • Za cestovne pravce II. razine prednosti, čija ukupna dužina iznosi nešto više od 37 kilometara, intervenciji se pristupa u momentu kada na kolniku ima više od 5 cm snijega. Za kompletno osposobljavanje za promet ovih cesta može proći najviše 16 sati nakon prestanka padalina.
  • Cestovni pravci III. razine prednosti, riječ je o cestama manjeg prometnog značaja, a čija ukupna dužina iznosi oko 15.5 kilometara, očistit će se na potrebnu prohodnost u roku 30 sati nakon prestanka padalina.

Također, Grad obavještava kako će za nadolazeće zimsko razdoblje po naseljima ponovno biti organizirani punktovi na kojima će se nalaziti agregati za posipavanje cesta, a koje će moći koristiti građani. Bit će organizirano i dežurstvo zimske službe koju će građani moći kontaktirati pozivom na brojeve: 098 471 091 ili 042 410 984.

- Budući da nam se bliži zimsko razdoblje dovršavamo posljednje pripreme kako bismo što spremniji dočekali početak zimskog održavanja cesta i javnih površina. Najveći dio posla odradit će zimska služba no pozivam građane na suradnju i strpljenje, ali ih i podsjećam na obaveze koje imaju kada je u pitanju zimsko održavanje privatnih i javnih površina - rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Komentari