grad novi marof

Gradi se cesta u poslovnoj zoni u Novom Marofu, Jenkač: Taj pravac biti će glavni ulaz u zonu

Objavljeno: 07.12.2021. 18:07

Zadnja izmjena: 07.12.2021. 18:37

Na području Grada Novog Marofa traju radovi na gradnji prometnice u poduzetničkoj zoni.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i predsjednik Uprave PZC-a Varaždin Saša Varga potpisali su ugovor o nastavku radova na građenju prometnice u zoni malog i srednjeg poduzetništva kod autobusnog kolodvora u Novom Marofu. Vrijednost radova je oko milijuna kuna s PDV-om.

Gradonačelnik Jenkač rekao je da je ovo nastavak ulaganja u razvoj gospodarstva na području grada osiguravanjem primjerenih infrastrukturnih uvjeta.

- Na gradilištu te dionice ceste završena je kanalizacija i završava se vodovod. Ukupna vrijednost tih radova je 600 tisuća kuna. Financiraju ih Hrvatske vode s 80 %, a 20 % ide iz proračuna Grada Novog Marofa. Naručitelj tih radova je Varkom. S gradnjom prometnice od milijun kuna, ukupna je vrijednost investicije u poslovnu zonu iza autobusnog kolodvora 1,6 milijuna kuna – rekao je Jenkač.

Gradonačelnik je dodao da su slobodne parcele u poslovnoj zoni već prodane. - Ova cesta je nadogradnja, a povezat će budući rotor na državnoj cesti. Taj pravac će biti glavni ulaz u zonu, ali također i izlaz s obilaznice prema Novom Marofu – rekao je.

Komentari