Jedna od najljepših destinacija u cijeloj sjeverozapadnoj Hrvatskoj, dvorac i perivoj Trakošćam, ponovno je prepuna posjetitelja, koji su jedva dočekali popuštanje protuepidemijskih mjera.

Muzej je ponovno otvoren svakog dana od 10 do 18 sati, a primaju se pojedinačni posjetitelji i manje grupe (do 5 osoba). Svaki sljedeći posjetitelj, odnosno grupa do 5 osoba ulazi u muzej najmanje 10 minuta iza prethodne, a u muzeju istovremeno može biti najviše 30 osoba.

Stručno vodstvo, kako se može pročitati na službenim stranicama Muzej Dvor Trakošćan - još uvijek se ne omogućava, odnosno moguće je isključivo samostalno razgledavanje. Uz dezinfekcijske mjere, potrebno je održavati fizičku distancu od minimalno 2 metra, te se preporuča beskontaktno plaćanje kreditnim karticama.

Dvor Trakošćan redovito prati upute Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prema kojima prilagođava svoj radni režim, a evo kako je u Varaždincima u omiljenoj destinaciji bilo jučer iz objektiva našeg fotoreportera:

 

Ključne riječi: posjetitelji, trakošćan,

Komentari

24.05.2020. 09:22h Zadnja izmjena: 24.05.2020. 09:41

Foto: Dino Možek