dani hrvatskog turizma

Trakošćan-Bednja među tri najuspješnije destinacije ruralnog turizma u Hrvatskoj

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.10.2019. 12:56

Zadnja izmjena: 10.10.2019. 12:56

U jakoj konkurenciji brojnih kandidatura od strane predstavnika turističkih klastera iz cijele Hrvatske koji su se javili na natječaj Hrvatske turističke zajednice, turistička destinacija Trakošćan - Bednja ušla je u finale izbora najuspješnije destinacije ruralnog turizma u Hrvatskoj!

U ime Općine Bednja priznanje je primio načelnik Damir Poljak, koji je po funkciji ujedno i predsjednik Turističke zajednice Trakošćan – Bednja. Iako je u konkurenciji triju finalnih destinacija (Bednja – Trakošćan, Baranja i Otočac), pobjednikom proglašena Baranja, sama činjenica da je naš kraj ušao u završnicu izbora za najdestinaciju ruralnog turizma velik je uspjeh i pokazatelj da su na državnoj razini itekako prepoznati domaći turistički kapaciteti. 

Inače, u ocjeni i kod obilaska destinacije komisija je prvenstveno vrednovala određene turističke kategorije, kulturne sadržaje, razvitak novih sadržaja, prirodu i okoliš, infrastrukturne projekte i hortikulturu. S obzirom na to da je Bednji ovo bila dosad prva nominacija na ovoj, najuglednijoj i najvažnijoj manifestaciji takve vrste u Hrvatskoj, start među prvih troje i više je nego obećavajući.

 

Komentari