predstavnici agencije u bednji

Trakošćan bi mogao postati jedna od top destinacija za Filipince

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.12.2019. 16:32

Zadnja izmjena: 13.12.2019. 16:32

Načelnik Općine Bednja Damir Poljak je sa svojim zamjenikom Ivicom Hrenićem i ravnateljem Muzejske ustanove Dvor Trakošćan u najljepšem hrvatskom dvorcu ugostio predstavnike turističkih agencija s Filipina.

U sklopu svog boravka u Europi, gdje su obilazili atraktivne destinacije u Češkoj i Sloveniji, predstavnici 10 filipinskih agencija uputili su se i u našu zemlju te, kao jedno od najljepših kontinentalnih odredišta, posjetili i Trakošćan i općinu Bednja.

Naime, gosti iz ove daleke azijske zemlje posljednjih godina u sve većem broju posjećuju Hrvatsku ne samo u sezoni, već i izvan glavne sezone, od studenog do ožujka, te pritom prednost daju onim odredištima na kojima mogu iz prve ruke doživjeti autentičnu kulturu, način života i običaje destinacije koje posjećuju.

S obzirom na to da je jedan od glavnih ciljeva hrvatskoga turizma rasterećenje glavne sezone te produljenje turizma na cijelu godinu, ponuda hrvatskoga kontinenta u ovome igra veliku ulogu pa ovu šansu nastoje iskoristiti i turistički djelatnici našega kraja.

Domaćini su goste s Filipina dočekali u Trakošćanu, a nakon obilaska dvorca i prateće ponude, za goste je priređen ručak na OPG-u Kučko.

Gosti su bili oduševljeni ambijentom Trakošćana i ponudom tradicionalne zagorske kuhinje, kao i cijelim doživljajem koji im je pružio posjet bednjanskome kraju. Održan je i radni sastanak na kome je dogovoreno da će filipinske turističke agencije u rute i turističke programe za svoje goste koji posjećuju Hrvatsku uvrstiti i Trakošćan i općinu Bednja.

Stoga je realno u nadolazećem vremenu u našemu kraju očekivati povećan broj gostiju iz ove egzotične dalekoistočne zemlje, čiji će posjet nedvojbeno pridonijeti daljnjoj  popularizaciji i turističkom razvitku Trakošćana i Bednje, a što na najbolji način mogu komercijalizirati svi koji se bave turizmom, uključujući i naša obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

 

Komentari