doznajemo

Zabilježen i treći slučaj kršenja samoizolacije na području županije!

Nakon što smo danas poslijepodne objavili kako su na području županije zabilježena dva slučaja kršenja samoizolacije, iz PU varaždinske potvrđeno nam je kako je tijekom dana zabilježen i treći slučaj...

PU Varaždinska/eVarazdin/am

Objavljeno: 15.03.2020. 18:44

Zadnja izmjena: 15.03.2020. 18:52

Nakon što smo danas poslijepodne objavili kako su na području županije zabilježena dva slučaja kršenja samoizolacije, iz PU varaždinske potvrđeno nam je kako je tijekom dana zabilježen i treći slučaj.

>>Potvrđena dva slučaja kršenja samoizolacije na varaždinskom području!

Potvrđeno nam je također kako veliku pomoć policiji pružaju građani koji prijavljuju eventualno nesavjesno građansko ponašanje, a neslužbeno doznajemo kako je više slučajeva u postupku provjeravanja od strane policije. Podsjetimo, osobe kojima je propisana samoizolacija dužne su boraviti u svojim domovima i prekinuti bliske kontakte s drugim osobama. Prva kazna za kršenje samoizolacije iznosi 8.000 kuna, a nakon toga – temeljem Zakona o državnom inspektoratu (članak 127.) – kazna drastično raste, sve do 120.000 kuna, ukoliko se mjera samoizolacije nastavi kršiti (30.000 kuna za ponovljeno kršenje, 60.000 kuna za treći prekršaj, 120.000 kuna za četvrti prekršaj).

Komentari