natjecanje na tri lokacije

Treći Festival matematike je okupio više od tisuću učenika

Objavljeno: 21.04.2017. 14:26

Zadnja izmjena: 21.04.2017. 14:39

Foto: Varaždinska županija

Više od tisuću učenika prijavilo se za sudjelovanje na ovogodišnjem 3. Festivalu matematike koji je otvoren danas u sportskoj Dvorani Gospodarske škole Varaždin, a održavat će se na tri lokacije, u sportskim dvorana Gospodarske škole, Druge gimnazije Varaždin i Srednje strukovne škole Varaždin.

Učenici su pristigli iz različitih krajeva Hrvatske, iz Zagreba, potom iz Krapinsko-zagorske županije, Požeško-slavonske, Vukovarsko- srijemske, Krapinsko-zagorske, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Međimurske i naravno, Varaždinske županije.

Uz župana Štromara, festival je otvorio učenik Filip Križanić iz topličke škole, a koji je iznimno uspješan na školskim, županijskim i državnim natjecanjima iz matematike. Posljednji veliki uspjeh odnosio se na osvajanje prvog mjesta na državnom natjecanju u Primoštenu.

Ova velika smotra matematičkog znanja, vještina i kreativnosti učenika osnovnih i srednjih škola održava se u organizaciji Varaždinske županije, Županijskog stručnog vijeća učitelja matematike Varaždinske županije, Centra izvrsnosti za matematiku Varaždin i Centra znanja Lipik u Varaždinu.

 

Komentari