Kad čujemo riječ smijeh, na pamet nam padne veselost, razdraganost, ugoda, radost. Sve to donio je proteklog vikenda u Prelog, Kerekesh Teatar. Dom kulture u Prelogu bio je domaćin trećih po redu Dana smijeha.

U petak je prikazana predstava „Bogi Ivač - Znova“, jedna od najpoznatijih, najbolje posjećenih i najdugotrajnijih predstava HNK-a u Varaždinu. Ljubomir Kerekeš okupio je glumačku ekipu koja obnavlja kajkavsku erotsku komediju Bogi Ivač uz dodatak Znova, u sklopu kojeg se nalazi niz novih, aktualnih i duhovitih situacija. Jan Kerekeš utjelovio je novog Bogog Ivača, Sunčana Zelenika Konjević  Miciku, Ljubomir Kerekeš i Marija Krpan roditelje Bogog Ivača, a Fičfirič je bio Igor Baksa.

U subotu je na rasporedu bila predstava „Sve u tri…“, komedija Kerekesh Teatra u kojoj dvije cimerice muku muče sa susjedom koji se objesio točno kod njihovog prozora. Sofija i Marlena uspijevaju uvući visećeg susjeda u svoj stan i nakon nekoliko neuspjelih pokušaja oživljavanja, uz sve komplikacije, pokojni susjed imao je još iznenađenja. Posljednjeg dana, u nedjelju, Jan Kerekeš, Goran Koši, Darko Janeš, Draško Zidar i Ljubomir Kerekeš bili su manje hitni slučajevi jedne hitne, u predstavi „Pod hitno na hitnu“. Najmlađi su na svoje došli u subotu, kada su se Jan Kerekeš i Matko Knešaurek pretvorili u Bibija i Bubija, junake modernog doba, iz godine 2034., koji većinu djetinjstva provode na smetlištu. Ispunjena dvorana, sva je tri dana uživala u ovogodišnjim Danima smijeha.

Komentari

14.10.2019. 11:21h Zadnja izmjena: 16.10.2019. 15:34

Foto: Studio Vipro/ Grad Prelog